Vodstvo Civilne zaščite občine Logatec vabi v petek, 20. maja 2016, ob 19. uri v Narodni dom Logatec (Prešernova dvorana) na gledališko predstavo skupine Novi oder, v produkciji štaba CZ Logatec in KS Naklo na temo Nič nas doma ne sme presenetiti (predstava je brezplačna).

Gre za preventivno osveščevalno akcijo in motivacijske aktivnosti o ukrepanju preden se zgodi nesreča oz. da bomo ob morebitni nesreči kar se da pripravljeni in nas nič ne bo presenetilo. Poleg gledališke predstave bo skupaj s Klubom študentov Logatec, za otroke organizirana predstavitev računalniških iger z gasilsko tematiko in tematiko Civilne zaščite (samozaščite). Za obiskovalce bomo skuhali golaž Civilne zaščite v prenovljeni mobilni poljski kuhinji. Obiskovalcem bomo obenem dali “domačo nalogo”: začela se bo nagradna igra, kjer bodo vsi obiskovalci gledališke predstave (še posebej družine z otroki) prejeli v reševanje test o samozaščiti. Prvih 20 oz. 40, ki bodo na naš naslov poslali pravilno rešen test, dobi praktično nagrado za reševanje v domačem okolju (gasilni aparat in praktično multifunkcionalno svetilko).

Nagradna igra se bo zaključila v mesecu požarne varnosti. Za več vsebin iz samozaščite vabimo vse, da si ogledajo vsebine na spletni strani Občine Logatec – zavihek zaščite in reševanja ter na Facebook strani logaške Civilne zaščite.

Vabljeni.