V petek, 9. decembra 2011 je od 18. ure dalje v Stari šoli v Hotedršici potekalo predavanje dr. Stanislava Renčlja na temo Vključevanje domačih jedi in dediščine v gostinsko turistično ponudbo.
Predavanje je v okviru turističnega programa za leto 2011 na občinski turistični razpis prijavilo Kulturno turistično društvo Hotedršica. Društvo je tako prisotne kakor samega strokovnjaka s področja avtentične slovenske kuhinje presenetilo s postrežbo jedi, ki so še najbolj doma v Hotedršici. Jedi so pripravili predstavniki gostilne Turk. Doc. dr. Renčelj je sicer tudi avtor Knjige o notranjski kuhinji in drugih rečeh, ki jo je bilo možno prelistati in kupiti na samem predavanju. Poleg domačnosti, velike količine zanimivih in koristnih informacij ter prijetnega vzdušja, ki so ga ustvarili sodelujoči in obiskovalci pa smo prav med slednjimi pogrešali predstavnike drugih turističnih društev in gostincev.

Tekst in foto: Renata Gutnik
{phocagallery view=category|categoryid=154}