Spoštovani vsi, ki ji to zadeva,

Stebri družbe je ime za druženje, katerega cilj je z barvami in podobami poslikati štiri betonske stebre (ostanke kozolca) na Korenčevem zemljišču ob priključku pod Sekirico (v Logatcu). Dogodek bo potekal med 25. avgustom in 1. septembrom. Poslikani stebri bodo daleč močneje kot zgolj beton pritegnili pozornost mimoidočih in morda Logatec osvetlili tudi kot kraj domislic in spontanega kulturnega dogajanja. Še en podoben objekt je bil v Logatcu nekoč že poslikan, vendar so ga videli le tisti, ki so imeli kdaj prečiti železnico skozi klijevski tunel. Mnoge vasice in mesta se ponašajo z bodisi naključnimi, bodisi pazljivo načrtovanimi (umetniškimi) izdelki svojih prebivalcev.
Nič sramotnega ni, če puste pločnike krasijo kipi, domače vrtove namesto palčkov domiselne instalacije, pročelja stavb namesto kričečih fasadnih barv denimo otroške ilustracije. Štirje sivi stebri pod Sekirico, ki bi s podrtjem neizbežno spremenili namembnost zemljišča, torej prav kličejo nekoga, naj jim pride urediti pričesko in namazati usta. Pri dogodku sodeluje množica navdihnjenih pleskarjev in slikarjev vseh starosti, poklicov in zanimanj, ki za svoje delo potrebujejo dolge čopiče, še daljše lestve in neskončno veliko dobre volje.
Po prostoru in času, ki mu vladajo neupogljive materialne dobrine, se bomo trudili zasejati semena navdušenja, spontanosti in skupinske improvizacije. Vabim Vas, da si ob priključku na avtocesto pod Sekirico v Logatcu ogledate nov spomenik kreativni neugnanosti, ali pa celo samo dogajanje, med 25.8. in 1.9.2011.

Vid Sark
kontakt:
vidsark@hotmail.com
031/59-88-03