Krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Hotedršica je v soboto, 29. 8. 2015, že šestič organizirala spominski pohod iz Hotedršice do domačije Korenč, da bi obudili spomin na tragičen dogodek pred 73 leti, ko je v požgani domačiji ugasnilo življenje Jožeta Popita, borca Dolomitskega odreda. Zločin se je zgodil 29. 8. 1942 zvečer, ker je bila skupina partizanov, ki se je nahajala v tej hiši, izdana.

Pohodniki smo se zbrali pred Staro šolo v Hotedršici in v uri hoda prispeli do domačije Korenč, kjer je bilo že zbrano nekaj ljudi in domačih, ki so nas prijazno sprejeli. Po pohodu je sledila krajša spominska slovesnost, položili smo venec in prižgali sveče v spomin. Pohod smo nadaljevali do Kmetije odprtih vrat pri Tumlet, kjer je bila pogostitev udeležencev in družabno srečanje.

Organizatorji pohoda smo bili zadovoljni, ker se pohoda udeležuje vedno več družin in mladih pohodnikov. Vzdušje je bilo prijetno, dan je bil lep in spomin na Jožeta Popita smo dostojno obeležili. Pohod bo zato ostal tradicionalen.

KO ZB NOB Hotedršica