V ponedeljek, 31. januarja 2011 se je v Narodnem domu odvijala že četrta podelitev priznanj zaslužnim športnikom v občini Logatec, ki so v preteklem letu nanizali zavidljive uspehe.

Cita Lukančič se je v lokostrelstvu leta 2010 na državnih tekmovanjih v disciplini indoor 18 metrov uvrstila na šesto mesto, v disciplinah FITA 70 metrov in 900 krogov je dobila srebro, v disciplinah arowhead in gozdni krog pa zlato odličje. V skupnem seštevku v slovenskem pokalu med kadetinjami, ukrivljen lok pa je osvojila 1. mesto, zato gre Citi Lukančič, na predlog Lokostrelskega društva Logatec, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{flvremote}http://drljo0lqwip12.cloudfront.net/CitaLukancic.flv{/flvremote}

Jadran Lukančič je kategoriziran športnik državnega kova. Uspešno trenira ekipo mladih lokostrelcev, ki streljajo z ukrivljenim lokom in je učitelj lokostrelstva dve. Kot tekmovalec je v letu 2010 na državnih tekmovanjih dosegel deseto mesto v disciplini indoor 18 metrov, drugi mesti v disciplinah arowhead in 900 krogov ter prvo mesto v disciplini gozdni krog. V slovenskem pokalu je med člani, ukrivljen lok, osvojil odličje, zato gre Jadranu Lukančiču, na predlog Lokostrelskega društva Logatec, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19922984{/vimeo}

Namiznoteniška igralka Nina Zupančič je v sezoni 2009/2010 osvojila šest naslovov državnega prvaka v kategorijah kadetinj ekipno, posamezno in dvojice ter mladinkah ekipno, posamezno in dvojice. Maja 2010 se je kot najmlajša igralka udeležila Svetovnega članskega ekipnega prvenstva v Moskvi, septembra je nastopila še na evropskem članskem ekipnem prvenstvu v Ostravi ter julija na evropskem prvenstvu za mladino v Istanbulu, kjer je ekipno osvojila 14. mesto, v kategoriji  posameznic pa šesto. Na jakostnih lestvicah Namizno teniške zveze Slovenije je v sezoni 2009/2010 osvojila prvo mesto tako pri kadetinjah kot mladinkah in je članica A programa namiznoteniških reprezentanc Slovenije v kategorijah članic in mladenk, zato gre Nini Zupančič, na predlog več predlagateljev, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19923017{/vimeo}

Luka Stoševski je kategoriziran športnik mladinskega razreda. Kot lokostrelec je v letu 2010 na državnih tekmovanjih dosegel trikrat  drugo mesto, in sicer v disciplinah arowhead, FITA 70 metrov in 900 krogov ter dve prvi mesti v disciplinah indoor 18 metrov in gozdni krog. V skupnem seštevku v slovenskem pokalu med kadeti, sestavljen lok pa je osvojil 1. mesto, zato gre Luki Stoševskemu na predlog Lokostrelskega društva Logatec, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19923011{/vimeo}

Lokostrelec Jan Rijavec je kategoriziran športnik perspektivnega razreda in član državne reprezentance. Na Evropskem mladinskem prvenstvu v Nemčiji je v letu 2010 osvojil deveto mesto, na evropskem prvenstvu v Italiji 17. mesto, na državnih tekmovanjih pa v disciplini arowhead bron, srebro v disciplinah indoor 18 metrov in 900 krogov ter zlato odličje v disciplini FITA. V skupnem seštevku v slovenskem pokalu med kadeti, ukrivljen lok je osvojil 3. mesto, zato gre Janu Rijavcu, na predlog Lokostrelskega društva Logatec, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19922998{/vimeo}

Jan Družina je v letu 2010 v smučarskih skokih dosegel številne visoke rezultate, in sicer v slovenskem pokalu tri tretja mesta v kategoriji mladinci do 20 let, na državnem prvenstvu sedmo mesto mladinci do 20 let, tretje mesto ekipno do 20 let, četrto mesto ekipno člani in v skupnem seštevku šesto mesto. V mednarodnem merilu je zasedel 13. mesto na kranjskem FIS pokalu, 14. in 16. Mesto na FIS pokalu v Courchevelu, 6. Mesto na alpskem pokalu v Kranju in 4. Na istem pokalu v Oberstdorfu. Z mednarodnimi rezultati se je uvrstil v slovensko mladinsko reprezentanco v smučarskih skokih. Zaradi vsega navedenega gre Janu Družini, na predlog Ivana Gučka, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19922968{/vimeo}

Lokostrelec Jaka Petkovšek je v letu 2010 na državnih tekmovanjih zasedel 4. mesto v disciplini v dvoranski tekmi na 18 m, 2. mesto v disciplini arowhead, 1. mesto v disciplini 900 krogov in 1. mesto v disciplini gozdni krog. V skupnem seštevku v slovenskem pokalu med mlajšimi dečki, goli lok pa je dosegel 1. mesto, zato gre Jaki Petkovšku na predlog Lokostrelskega društva Logatec, priznanje za izjemne dosežke na področju športa v občini Logatec.
{vimeo}19922992{/vimeo}

foto: Romana Hribar in Valter Leban (041 800 243)

{phocagallery view=category|categoryid=96}

Posnetek prireditve prispeval TV Lep
{flvremote}http://drljo0lqwip12.cloudfront.net/Sportna2011_xvid.flv{/flvremote}