Mešani pevski zbor Adoramus je na zborovskem festivalu v Makedoniji osvojil prvo nagrado in prek 90 točk. Tekmovalno žirijo je prepričal s čistim zvokom, jasno intonacijo in izjemno energijo pevcev.

Tudi letos se je mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca med 27. in 31. avgustom udeležil mednarodnega tekmovanja, tokrat v Makedoniji. Na festivalu Ohridski zborovski festival (Ohrid Choir Festival 2015) se je kot zadnji nastopajoči zbor s pestrim programom predstavil mednarodni publiki in mednarodni žiriji ter v kategoriji mešanih zborov dosegel 90,33 točk in s tem osvojil prvo nagrado.

Adoramus, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, je v tekmovalnem programu predstavil dve deli slovenskih skladateljev, Ivana Florjanca in Tadeje Vulc ter skladbo ruskega skladatelja Rachmaninovega. Za zaključek so pevci odpeli tudi makedonsko ljudsko Veleška svatovska pesma in z njo navdušili vse navzoče. Na tekmovanju je sodelovalo 20 zborov s cele Evrope, glavno nagrado ‘Grand Prix’ pa je prejel mladinski zbor Canto s Poljske.

Poleg tekmovalnega programa so se pevci ob odprtju festivala s slovenskimi ljudskimi pesmimi predstavili tudi mimoidočim na ulicah mesta Ohrid. Slovenijo je na festivalu poleg Adoramusa na festivalu predstavljal tudi mešani zbor Zborallica iz Stične, ki je prejel drugo nagrado.

Pevci so na povabilo tamkajšnjega duhovnika, Logatčana Jošta Mezga, nastopili tudi v katoliški katedrali ‘Presvetog Srca Isusova’ v Skopju. Navzoči poslušalci so izvajanje zbora nagradili s stoječim aplavzom in niso skrivali navdušenja nas slovenskim obiskom. Duhovnik Jošt Mezeg se je izkazal kot odličen gostitelj in se posvetil zboru tudi v popoldanskem času, ko si je zbor ogledal Skopje in rojstno hišo Mati Terezije.

Vir: MePZ Adoramus
Foto: Igor Sterle