Kako do Logatca?

V Logatec vodijo ceste iz 6 različnih smeri: iz Ljubljane (SV), iz Kopra (JZ) preko Postojne (J), iz Idrije (SZ), Cerknice (JV), Ajdovščine (Z) in iz Žirov (S).

Razdalja do večjih krajev:
do Ljubljane 29 km
do Brnika 55 km
do Kopra 89 km
do Vrhnike 10 km
do Cerknice 24 km
do Postojne 21 km
do Žirov 24
do Kranja 58
do Ajdovščine 33

Do Logatca se lahko pripeljete po različnih cestah ali z vlakom. Če bi radi prevozili vse ceste v občini (razen kolesarskih), bi se nabralo 799,3 km.

Z letališča v Logatec?

Logatcu najbližje letališče je osrednje slovensko letališče Jožeta Pučnika na Brniku (www.fraport-slovenija.si), ki je od Logatca oddaljeno 55 km. Od letališča do Železniške (http://www.slo-zeleznice.si/) in avtobusne postaje Ljubljana (http://www.ap-ljubljana.si/), kjer morate presesti za Logatec,  lahko najugodneje pripotujete z javnim avtobusom, ki vas tja pripelje v 45 minutah. Avtobus med letališčem in končno glavno postajo vozi od ponedeljka do petka vsako uro: od 5. do 20. ure; ob sobotah, nedeljah in praznikih pa vozi na dve do tri ure: od 7. do 20. ure.

Že ob pristanku si lahko zagotovite želene informacije o voznih linijah avtobusa, ki vas pripelje do avtobusne in železniške postaje Ljubljana, tam pa presedete na avtobus ali vlak za Logatec. Vožnja iz Ljubljane do Logatca (avtobus in vlak) traja cca 40 min. Prav tako si lahko na letališču priskrbite rent-a-car ali taksi. Vožnja z avtomobilom z Brnika do Logatca ob normalnih voznih razmerah traja cca 30-40 min.  

Prostorske fotografije Logatec