Tokratnega 13. marca bodo logaške ulice zopet dodobra polne vrveža in sejemske robe, seveda ob predpostavki, da nam bo vreme naklonjeno. Osrednje logaške ulice Cankarjeva, Notranjska, Tržaška in Tovarniška bodo oživele že v zgodnjih jutranjih urah. Letošnja novost je ta, da bomo prostor za sejemsko ponudbo povečali, in sicer bo stojnicam dodatno namenjena Notranjska cesta vse do konca pokopališča. Na območju parkirišča pri Krpanu pa bo parkirišče letos namenjeno parkiranju in ne stojnicam.

Tematika letošnje osrednje Gregorjeve prireditve je »od semena do pridelka«, kar pomeni, da si želimo ponovno še bolj trdno predstaviti bistvo Gregorjevega semnja, torej prebujanje pomladi in s tem povezana vsa opravila v okolici hiš in na njivah ter travnikih.

Na stojnicah
Na temo se bo navezovala ponudba marsikatere stojnice, prav tako pa bo tema odzvanjala skozi kulturni program, ki se bo na odru pred cerkvijo sv. Nikolaja odvijal od 10. ure dalje. Na stojnicah se bodo še posebej pripravili predstavniki domačega kraja, in sicer Društvo podeželskih žena Rovte, Turistično društvo Lanski vrh Laze, Društvo kmečkih in podeželskih žena Logatec, skavti Steg Logatec 1, skupina Nazaret Mladinskega centra sv. Nikolaja, Društvo upokojencev Logatec, Turistično društvo Medvedje Brdo in Rovtarske Žibrše, Turistično društvo Logatec, Društvo za zdravilne rastline Ognjič, CŠOD Dom Medved in Kulturno turistično društvo Hotedršica.  V prostorih župnišča vas pričakujejo logaške klekljarice. Tokratni sejem ne bo minil brez malih živali, ki jih na ogled postavlja tudi vrhniško Društvo gojiteljev pasemskih malih živali. Seveda pa ne bo manjkalo ponudbe, ki se ali pa tudi ne, dotika letošnje osrednje teme semnja.

Kdo nastopa
V osrednjem kulturnem programu na odru bodo tokrat blesteli sejemski glasnik Aleš Brlan, ki bo vsakogar od nastopajočih posebej naznanil. Tako bo najprej na oder povabil Janeza Nagodeta, župana občine Logatec, kateremu bodo sledile logaške mažoretke, skupine Srnice, Metulji in Medvedki Vrtca Kurirček, tretješolci osnovne šole Tabor Logatec in otroška folkorna skupina Drevored osnovne šole 8 talcev, ženski pevski zbor Društva invalidov in upokojencev Logatec, ki bodo moči proti koncu združili s folklorno skupino Kulturno turističnega društva Hotedršica. 

Kje parkirati
Priporočilo organizatorja je, da se vas v enem vozilu pripelje več, ne samo po eden ali dva obiskovalca. Parkirišča bodo na voljo pri Krpanu, za NLB, nasproti Upravnega centra Logatec in pod Narodnim domom.

Vsa gospodinjstva v Logatcu, ki svojih nabiralnikov nimajo posebej označenih z nalepko o prepovedi vnosa oglasne pošte, bodo v dneh pred sejmom tradicionalno prejela zgibanko s podrobnimi informacijami o sejmu. Vabljeni na Gregorjev semenj 2010!

Renata Gutnik
Občinska uprava