Čeprav je bil vrtec Kurirček Logatec – enota Tičnica v soboto, 8. aprila zaprt, je bilo na parkirišču ob vrtcu vse prej kot mirno. Smeh in zadovoljstvo ljudi, ki so iskali svoje zaklade po stojnicah ter zanje darovali nekaj denarja v dobrodelni namen, je odražalo tudi lepo sončno vreme. Slovenska filantropija je namreč že peto leto tudi v Logatcu organizirala Dan za spremembe, ki ga z veseljem vsako leto podpre tudi župan logaške občine Berto Menard.

V preteklih letih smo se navdušenci nad dobrodelnostjo in uporabnostjo predmetov iz druge roke srečevali na trgu Sv. Nikolaja v Dolnjem Logatcu. Z odprtjem večgeneracijskega centra Hiša Sadeži družbe Logatec v začetku letošnjega leta, ki deluje v prostorih nekdanje pošte v Gornjem Logatcu, so organizatorji Dneva za spremembe – dan za sodelovanje dobili idejo, da tokratno dobrodelno akcijo prestavijo na novo lokacijo v Gornji Logatec. Stojnice so zamenjale naše jeklene konjičke na parkirišču ob stavbi, kjer se je vrtcu Tičnica pridružil tudi večgeneracijski center. Tako mladi kot tisti manj mladi so z veseljem poiskali kaj primernega zase med podarjenimi oblačili, igračami ter gospodinjskimi pripomočki. Nekaj posebnih kosov oblačil in obutve je bilo prodanih na dražbi, ki jo je na zabaven in svojstven način vodil naš sokrajan in znan obraz iz televizijskih ekranov – Miha Brajnik. Dražil je kose oblačil in obutve, ki so jih v ta namen podarili znani Slovenci: Nina Osenar – voditeljica, Vesna Milek – novinarka in publicistka, Darja Gajšek – voditeljica. Svojo omaro je na račun dražbe odprla tudi Milojka Kolar Celarc – ministrica za zdravje in naša sokrajanka. Slednja je dobrodelni dogodek podprla tudi s svojo udeležbo in , kot je bilo mogoče razbrati iz njenega navdušenja, v njem tudi uživala.
Letos se je v blagajno ob Dnevu za spremembe nabralo dobrih 800 evrov donacij. Hiša Sadeži družbe Logatec – večgeneracijski center bo s pomočjo teh sredstev organizirala medkulturna kulinarična srečanja, kjer bo mogoče okusiti jedi z različnih koncev sveta. Na ta način bo večgeneracijski center povezal Logatčane ter posameznike in družine, ki so nastanjeni v izpostavi azilnega doma v Logatcu.

Romana Hribar