V letošnjem letu so se v klubu, ki ima sedež v Dravogradu, pridružili širši akciji zbiranja igrač in šolskih potrebščin, ki je potekala v mesecu aprilu. Organizirali so dve prireditvi in obiskovalce poprosili, da naj na dogodek prinesejo igračko, zvezek ali barvice. Zbrane igrače in šolske potrebščine so z veseljem pripeljali na izpostavo Rdečega križa v Logatcu, od tu pa bodo potovale v roke otrok, ki so svoje zatočišče skupaj s starši našli v Nastanitvenem centru v Logatcu.

 

Prva takšna prireditev je bila organizacija potopisa motorističnega potepanja po Turčiji, Gruziji in Armeniji, konec aprila pa so organizirali preventivno prireditev »Motoristi – varno v sezono«, kjer so udeleženci ravno tako prinašali igrače in šolske potrebščine. Svojo dobrodelnost so v letošnjem letu pokazali tudi z donacijo kolegom motoristom policistom v Ukrajini, chapterju Blue Knights Ukraina I, in sicer z nakupom našitkov »United for Ukraine«, v vrednosti 490eurov.

In še nekaj besed o samem klubu

Blue Knights Slovenia I je policijski motoristični klub s sedežem v občini Dravograd. V samem klubu so slovenski policisti in kriminalisti, ki jih združuje ljubezen do motornih koles. V skladu s statutom kluba delujejo preventivno in predvsem dobrodelno, kolikor se le da. Blue Knigtsi so prepoznavni po celem svetu z akcijami Toy Run (zbiranje igrač) in Dice Run (zbiranje denarnih sredstev). Tako se vsakoletno udeležujejo akcij Blue Knightsov v bližnji in daljni okolici oziroma jih organizirajo sami. Blue Knightsi prihajajo iz vseh celin našega planeta, njihova druščina pa šteje preko 23.000 članov.

 

Foto1

Foto2

Foto3