Preskoči na vsebino

Dan zdravja in gibanja v Portorožu zelo logaškiPortorož, 28. maj 2017

Časopis Novice Svet24, medijska hiša Media24 in Triatlon kluba Logatec so zadnjo majsko nedeljo v Portorožu organizirali Dan zdravja in gibanja. Prireditev je obsegala tekmovalni del, kjer so pogumneži tekli, plavali in kolesarili, ter družabni del, poln okusov, vonjav in dobre volje.

Tekmovalci so se pomerili v Cici akvatlonu, Super sprintu , Sprint akvatlonu ter Olimpik triatlonu, ki je bil, kot najtežja disciplina, sestavljen iz kilometra in pol plavanja, 36 kilometrov kolesarjenja in 10 kilometrov teka.

Poleg tekmovalcev domače in mednarodne zasedbe je dogajanje oblikoval cel regiment predstavnikov različnih slovenskih in tujih podjetij in krajev. Vidnejše mesto je imel Logatec, še vidnejši pa je bil obisk prostora, ki je bil v senci dreves na glavnem portoroškem promenadnem prizorišču namenjen Logatcu. Prostor, kjer smo dominirale Logatčanke, so obiskali tako organizatorji prireditve kot tekmovalci, napovedovalci, varnostniki, turisti, navijači in siceršnji obiskovalci Portoroža. Občina Logatec je poskrbela za predstavitev občine s turističnim promocijskim gradivom, medtem ko so predstavnice Društva kmečkih in podeželskih žena Logatec ter Društva podeželskih žena Rovte poskrbele, da smo bili vsi deležni sladko slanega okusa po Logatcu. V promet so šle naše razglednice, brošure Dobrodošli v Logatcu, različna gradiva, turistični spominki pa so naravnost poželi val navdušenja. Nihče se ni branil lično pripravljenih kruhkov z suhomesnatimi izdelki, sirom, zelenjavo ter priročnih domačih napitkov. Nedvomno pa smo zadeli s ponudbo različnih vrst potic, saj je potica ravno v tistih dneh pridobivala na medijski slavi.

Za vse pripravljeno in vso pripravljenost se s prijetnimi spomini na portoroški 28. maj 2017 najlepše zahvaljujemo Karliju Verbiču, Mateji Hodnik, Vilmi Brenčič, Brigiti Treven, Ivanki Brenčič, Ivanki Rudolf, Tjaši Kržič, Urši Malavašič, Zinki Bolčina, Anici Trpin, Darji Trček, Mojci Skvarča, Silvi Trček, Venki Petrovčič, Miheli Lukančič, Metki Mlinar, Tatjani Rudolf, Marinki Meze, Mariji Cigale, Jožici Nagode, Slavki Pivk, Fani Žakelj, Mariji Rudolf, Bernardi Pogorelec, Mariji Kunc, Marici Treven, Anici Dolenc in Romani Hribar.

Zahvaljujemo se tudi organizatorju, še posebej Domnu Rantu, ter hkrati čestitamo Borisu Fluherju (TK Logatec) za drugo mesto med člani v kategoriji Olimpik triatlon.

Renata Gutnik
Občina Logatec

Foto: Renata Gutnik

L>D: Ivanka Brenčič, Karli Verbič, Brigita Treven, Mateja Hodnik, Ivanka Rudolf, Tjaša Kržič in Urša Malavašič


Potice in piškoti so se kar sami oprijeli prstov.


Obiskovalci so se čudili kaj vse imamo v Logatcu edinstvenega in posebnega.


Logaški predel je bil nenehno poln obiskovalcev.


Mize so se šibile pod dobrotami, ki so jih pripravile članice Društva kmečkih in podeželskih žena Logatec ter Društva podeželskih žena Rovte


L>D: Ivanka Brenčič, podpredsednik Triatlon kluba Logatec – Bojan Trojar, Mateja Hodnik, Brigita Treven, Ivanka Rudolf

 

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
obcina.logatec@logatec.si,
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228