Preskoči na vsebino

Nekdanji in prihodnji župan občine Logatec Berto MenardObčani občin po Sloveniji imajo vsake štiri leta možnost, da izmed kandidatov za občinske svete in kandidatov za župane izberejo tiste, za katere menijo, da bodo v prihodnjih letih občino vodili v smeri kot si jo želijo sami. Letošnje lokalne volitve so bile razpisane za nedeljo, 18. novembra 2018. V občini Logatec se je lokalnih volitev udeležilo preko 50 odstotkov volilnih upravičencev (več kot na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014) in med tremi županskimi kandidati, Janez Istenič (stranka SD), Zoran Mojškerc (stranka SDS), ter Berto Menard (NLBM), je največ podpore že v prvem krogu dobil aktualni župan Berto Menard. Podprlo ga je 75 odstotkov vseh udeležencev volitev.

Njegovo delo v občini Logatec se je začelo leta 2010, ko je bil prvič izvoljen za župana. Vse od tedaj nekdanji podjetnik, leta 1978 je ustanovil lastno družinsko podjetje, ki ga sedaj uspešno vodijo njegovi sinovi, se zavzema za uspešen in raznolik razvoj občine Logatec. Ker je sam dolgo časa deloval na področju podjetništva, v preteklosti je bil tudi predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Logatec, želi tudi kot župan določene elemente podjetništva vnesti v delovanje Občine in hkrati zadosti pogojem in podlagam, ki jih narekuje država in evropska skupnost. Župan Berto Menard se na eni strani zavzema za skladen in pravičen razvoj celotne občine, na drugi strani pa želi temu razvoju dodati tudi drugačno – socialno noto. V ospredje bo tudi v prihodnje postavljal družbeno enakost, socialno stabilnost, razvoj posameznika in predvsem družino, ki jo ima za temelj družbe, v kateri moramo sobivati in ustvarjati skupno, trdno prihodnost.

S ponovno izvolitvijo bo imel nekdanji - aktualni župan možnost nadaljevati z začetimi projekti, katerih izvedbo občani na različnih področjih že nestrpno pričakujejo. Pridobljeno gradbeno dovoljenje je zagotovo prvi korak k uresničitvi izgradnje novega in prepotrebnega Narodnega doma s knjižnico v Dolnjem Logatcu. V teku so tudi pogovori ter iskanje konkretnih, primernih rešitev za stisko s prostorom v Osnovni šolo 8 talcev Logatec. Končana je energetska sanacija starih stavb (Kulturni dom Tabor, POŠ Hotedršica, Stara šola Rovte, PŠ Laze in stavba Komunalnega podjetja), ki bodo tako ponovno postale vir številnih družabnih aktivnosti oziroma bodo pogoji dela v njih neprimerno boljši, kakovostnejši. Tudi v tem mandatu se bo iskalo rešitve za izboljšanje cestnih povezav, storitev vodovoda in komunale, iskanje rešitev za izgradnjo reševalnega centra v Logatcu ter izgradnjo gasilnega doma v Rovtah. Veliko moči bo usmerjenih tudi v pridobivanje sredstev EU na področju tako imenovanih mehkih vsebin ter izgradnjo športnega parka na Sekirici, za katerega so že narejene idejne zasnove. Šport in turizem pa zagotovo ostajata segmenta, ki jih bomo lahko uresničili s podporo Občine ter željo posameznikov v teh dejavnostih.

 

Občina Logatec
Tržaška cesta 50 A p.p. 60
1370 Logatec

Tel.: (01)7590600 Fax.: (01)7590620
obcina.logatec@logatec.si,
www.logatec.si

MŠ: 5874661000, DŠ: SI55512844
TRR: IBAN SI56 01264-0100001228; UJP
BIC koda (SWIFT): BSLJSI2X
GPS: N=45,9168, E=14,228