22. oktobra 2017 Bunderla & Godler show - 1. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije

Nedelja, 22. oktobra 2017, ob 19. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Bunderla & Godler show - 1. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije
(Odštekan radijski duet, Klemen Bunderla in Jure Godler, se znajde pred hudim izzivom: preživeti dan v etru brez posnetih plošč in reklam - pridružite se jima v maratonski uri in pol glasbe, improviziranih reklam in resnično čudnih gostov, na edinem radijskem šovu, ki se ga splača tudi gledati. Dober glas seže v deveto vas, radio pa še malo dlje: ob zadnjem znaku bo ura za smeh.

Igrata Klemen Bunderla in Jure Godler. Avtor in režija: Jure Karas.

Prodaja vstopnic za izven po ceni 15 eur: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si.)

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Foto: Miro Majcen, arhiv Špasteater

24. oktobra 2017 Smo starejši res za na odpad? Kaj koristnega bi še lahko počeli?

Torek, 24. oktobra 2017, ob 18. uri, Hiša Sadeži družbe Logatec-večgeneracijski center, Tržaška cesta 105, Logatec
Smo starejši res za na odpad? Kaj koristnega bi še lahko počeli?
(V Hiši Sadeži družbe Logatec bomo gostili dr. Matejo Kožuh Novak, nekdanjo dolgoletno predsednico Zveze društev upokojencev Slovenije, ki bo spregovorila o eni najbolj ranljivih skupin v naši družbi - starejših. V pogovoru bomo skušali osvetliti to, ali so starejši res samo še za na odpad, ali pa lahko njihovo znanje, modrost in izkušnje plemenitijo in bogatijo našo družbo. Vabljeni na zanimivo predavanje, ki bo odprlo števila pereča področja našega sobivanja s starejšimi. Vabljeni.)
Org in info: Slovenska filantropija, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 070 892 903

26. oktobra 2017 Osrednja občinska komemoracija ob dnevu spomina na mrtve

Četrtek, 26. oktobra 2017, ob 17. uri, pred Spominsko kapelo padlim v 1. svetovni vojni
Osrednja občinska komemoracija ob dnevu spomina na mrtve
Komemoracija v izvedbi učencev OŠ Tabor Logatec
Org. in info: Občina Logatec, 01 7590 600, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

26. oktobra 2017 Pričevanje z naslovom Hodimo po pravi poti?

Četrtek, 26. oktobra 2017, ob 19. uri, Jožefova dvorana Medgeneracijskega doma Marije in Marte, Šolska pot 1
Pričevanje z naslovom Hodimo po pravi poti?
(Dani in Vilma, ustanovitelja društva Družina in življenje, sta svoje življenje posvetila dobrobiti družine, zlasti skozi najpomembnejši odnos mož - žena. Geslo društva je "Gradimo odnose, za katere je vredno živeti in jih prenašati naprej". Poudarjata, da vse dejavnosti, ki jih opravljata, niso njun dosežek ali zasluga, ampak gibanje raste s trudom brezštevilnih prostovoljnih zakonskih parov, ki sodelujejo v seminarjih, zakonskih skupinah, pohodih in srečanjih. Letos poleti sta prehodila dolgo pot Camino de Santiago (Jakobovo pot) in ko sta se vrnila z več kot 800 km dolge pešpoti, kjer sta doživela vročinski val, mraz, dež, točo,... sta ugotovila, da se prava Pot šele začenja. Pot spreobrnjenja, pot dobrih dejanj, pot podarjene ljubezni. Vsi hodimo po svojih poteh, ki so na trenutke lahko zelo zahtevne, spet drugič neverjetno prijetne in izpolnjujoče. Na tej poti se lahko tudi "izgubimo" in smo negotovi. V svoj življenjski nahrbtnik včasih natrpamo stvari, katerih teža lahko postane prevelika. Na "Caminu življenja" iščemo, kako preplezati določeno oviro, kako oskrbeti "žulje" in "življenjske rane". Na poti lahko srečamo tudi prijatelje, ki nam pomagajo nositi tovor v sočutju in opori. Na takšni poti rastemo in se lahko spremenimo v novega človeka. Smo na pravi poti?)
Org. in info: Župnija Dolnji Logatec, http://zupnija-dolnji-logatec.rkc.si/

5. novembra 2017 Dobrodelni koncert Kje sem doma

Nedelja, 5. novembra 2017, ob 15. uri, Dom krajanov Rovte
Dobrodelni koncert Kje sem doma
(Osnovna šola, pevski zbori, harmonikarji, narodno zabavni ansambli, zabavna glasba.)
Org. in info: Župnijska Karitas Rovte, Rovte 95, 040 522 140

11. novembra 2017 Brade

Sobota, 11. novembra 2017, ob 20.uri, Narodni dom Logatec, Tržaška 44
Brade
(Najboljše zgodbe se zgodijo za odrom.
A poznate tistega? Pridejo v bekstejž Gorenc, Bosanc in tip iz neke štajerske vukojebine ... Ne, ne poznate! Ker se še ni zgodilo. Se bo pa to jesen.
Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant v novem šovu ob obilju svežih šal prinašajo tudi ekskluzivni vpogled v zakulisje stendap scene.
Najbolj kosmata komedija BRADE ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi brez dlake (zgolj) na jeziku. Pripravite se na zabavno mešanico skečev in stendapa, kot jih do sedaj na področju nekdanje Avstro-Ogrske še nismo videli!
Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si (PETROL)
Cena v predprodaji: 12 eur
Cena na dan dogodka: 15 eur)
Org in info: Organizacija Dogodkov Kristian Peklaj s.p. tel.:051 211 086 e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

17. novembra 2017 3. Nastop učencev Glasbene šole Logatec v šolskem letu 2017/2018

Petek, 17. novembra 2017, ob 18. uri, Dvorana Glasbene šole Logatec
3. Nastop učencev Glasbene šole Logatec v šolskem letu 2017/2018
(Jesenski nastop učencev GŠ Logatec s pestrim repertoarjem in glasbenimi zasedbami. Vstop je prost.)
Org in info: GŠ Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 01/7590 730

24. novembra 2017 1. Nastop učencev iz dislociranih oddelkov GŠ Logatec v Rovtah

Petek, 24. novembra 2017, ob 18. uri, Dvorana »Stare šole« v Rovtah
1. Nastop učencev iz dislociranih oddelkov GŠ Logatec v Rovtah
(Na 1. nastopu učenk in učencev dislociranih oddelkov v Rovtah bomo slišali razgibane melodije za različne inštrumente, ki so se jih učenci naučili od začetka novega šolskega leta. Vljudno vabljeni. Vstop je prost.)
Org in info: GŠ Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 01/7590 730

7. decembra 2017 Cucki - 2. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije

Četrtek, 7. decembra 2017, ob 19. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Cucki - 2. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije
(Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Predstava je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike. Predstava je na 26. festivalu Dnevi komedija v Celju prejela naziv žlahtna komedija po izboru občinstva 2017.

Igrajo Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja in Nenad Nešo Tokalić. Režija Matjaž Latin, avtor: CJ Johnson Pasji dnevnik.

Prodaja vstopnic za izven po ceni 15 eur: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si.)

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Foto: arhiv Mestno gledališče Ptuj

 

31. decembra 2017 Totalno katastrofalna večerja – silvestrska predstava

Nedelja, 31. decembra 2017, ob 19. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Totalno katastrofalna večerja – silvestrska predstava
(Idilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo … Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge? (Totalno) katastrofalna večerja je predelava bulvarne komedije francoskega komediografa Marca Camolettija, ki jo na slovenskih odrih od leta 1993 dalje uprizarjamo pod naslovom Pridi gola na večerjo; avtor priredbe, avstrijski igralec in kabaretist perzijskih korenin Michael Niavarani, je besedilo, polno situacijske in besedne komike, priredil, osvežil in dramaturško izostril za uprizoritev v mestnem gledališču v avstrijskem Berndorfu; od tam pa je to krenilo na zmagoviti pohod po avstrijskih in nemških odrih.

Igrajo Igor Štamulak, Gorazd Žilavec, Aleš Valič, Anja Drnovšek, Mojca Partljič in Vanja Korenč. Režija Samo M. Strelec, avtor: Marc Camoletti - Michael Niavarani.

Prodaja vstopnic po ceni 15 eur: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si.)

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Foto: Jaka Varmuž, arhiv Gledališče Koper - Teatro Capodistria

11. februarja 2018 Mamma Mia! - 3. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije

Nedelja, 11. februarja 2018, ob 19. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Mamma Mia - 3. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije
(Mamma Mia! je romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70-ih in drugega iz 90-ih let. Skozi čarobno pripovedovalno moč glasbe in pesmi skupine ABBA spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco in veliko pravljično poroko. Mati. Hči. Trije možni očetje… ter pot do oltarja. Predstava traja približno 3 ure z odmorom. Muzikal Mamma Mia! oživlja glasbeno zapuščino legendarne skupine ABBA. Njene večne glasbene uspešnice bodo ob izjemnih koreografijah Mojce Horvat ter glasbo pod vodstvom maestra Patrika Grebla zaživele v slovenskem jeziku, za kar je z odličnimi prevodi poskrbel glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj.

Glasba in pesmi: Benny Andersson in Björn Ulvaeus. Dodatne pesmi: Stig Anderson, v prevodu Tomaža Domicelja. Besedilo: Catherine Johnson, v režiji Juga Radivojevića.

Igrajo: Simona Vodopivec Franko (Donna), Veronika Kozamernik/Lina Rahne/Lea Bartha Pesek (Sophie), Alenka Godec (Rosie), Damjana Golavšek (Tanya), Uroš Smolej/Jure Sešek (Sam), Gojmir Lešnjak – Gojc/Jaša Jamnik (Bill), Marjan Bunič (Harry), Matjaž Kumelj (Sky) ter mnogi drugi. Producent igralske zasedbe za posamezno predstavo ne objavlja v naprej.

Prodaja vstopnic za izven: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si.
Cene vstopnic: balkon 1., 2. in 3. vrsta - 24,90 EUR, balkon 4., 5. in 6. vrsta - 29,90 EUR.)

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Foto: arhiv Prospot d.o.o.

4. marca 2018 Čakalnica - 4. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije

Nedelja, 4. marca 2018, ob 19. uri, Velika dvorana Narodnega doma Logatec
Čakalnica - 4. abonmajska predstava gledališkega abonmaja komedije
(Na program prihaja fantazijska komedija za dva resnična zvezdnika. Lado in Rifle se znajdeta med “biti in ne biti”, v čakalnici za odhod v onostranstvo. V Čakalnici čas ni več dimenzija in dolgčas ne obstaja, ni novinarjev in medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije. Priče smo soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta skrivnostno povezani. V zbirokratiziranem kolesju onostranskega sistema, ki spominja na tukaj in zdaj, ju virtualni uradniki pripravljajo na “zadnjo sodbo”, ko junaka razkrijeta še zasebno plat. Kako bo glasovala komisija “zadnje sodbe” naj ostane skrivnost, obljubljamo pa vam veliko smeha in solz.

Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar. Režija Dejan Batoćanin in Uroš Fürst.

Prodaja vstopnic po ceni 15 eur: www.eventim.si in prodajna mesta sistema Eventim Si.)

Org. in info.: Občina Logatec, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kako povabiti župana na prireditev

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Župan se trudi obiskati čimveč prireditev. V kolikor mu čas dopušča, jih obišče vse, v kolikor ne, pa ne gre za njegovo morebitno zamero, ampak za dejstvo, da je v tistem terminu že zaseden ali pa za prireditev sploh ni vedel.

Osnove bontona in protokola določajo, da je potrebno goste najprej povabiti na prireditev, če si jih tam želite. V primeru župana vam priporočamo, da najprej telefonsko (01/759 06 00) preverite v tajništvu župana ali je župan v terminu vaše prireditve sploh prost. Gospo tajnico obvestite, da bi prosili, če bi lahko v županovem koledarju rezervirala ta termin. Termin pa potrdite še s pisnim vabilom, da ima tudi tajništvu dokumentirano, da se bo dogodek zgodil, istočasno pa gre tudi za osnovo bontona.

Se pa lahko zgodi, da bi želela dva organizatorja prireditev izvesti v istem dnevu in ob isti uri in oba imata željo, da bi prireditvi prisostvoval tudi župan. V takih primerih pride na vrsto tisti, ki prvi zaprosi za županovo udeležbo in jo tudi potrdi.

Imeti hkrati dve prireditvi v občini Logatec ne bi smelo predstavljati težav, saj je število prebivalcev dovolj veliko, da prenese dve ali več prireditev ob istem času. Težava pa nastane, ko eden izmed organizatorjev pričakuje, da bo nekdo drugemu organizatorju prepovedal izvesti prireditev na isti termin. Večkrat je zato Občinska uprava prejela zahteve organizatorjev, da drugemu organizatorju prepove izvedbo prireditve na isti termin.

Ob tem moramo poudariti naslednje:
1. Občina Logatec nima nobene pravne podlage, ki bi ji narekovala pravico določati kdaj ima lahko kdo prireditev oziroma, ki bi ji dopuščala, da lahko nekomu prepove realizacijo prireditve, ker jo namerava izvesti v istem dnevu in ob isti uri, kot jo ima že nekdo drug. Po domače: Občina se nima pravice vtikati v organizacijo prireditve, katere ne organizira sama ali pa je v javnem interesu Občine.

2. Čeprav je pomoč organizatorjem pri prireditvah domena Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije (katerega ustanovitelj je država in ne Občina), Občina kljub temu pomaga organizatorjem z možnostjo brezplačne objave najave dogodka na uradni spletni strani. Pri tem je potrebno poudariti, da Uredba o posredovanju in ponovni uporabi informacij javnega značaja (Uradni list RS, št. 76/05, 119/07, 95/11), ki določa vsebino uradnih spletišč javne uprave, ne določa, da bi bile lahko take vsebine, kot so najave prireditev in drugo, kar ne sodi v dela in naloge občine, sploh objavljene na občinskih spletnih straneh. A ker smo prijazna Občinska uprava, občanom vseeno pomagamo tudi na tak način in to že leta. Sicer pa so naloge Občine pri prireditvah predvsem zagotavljanje sredstev za njihovo izvedbo preko razpisov in omogočanje dostopnosti kulturnih in drugih programov tudi preko skrbi za infrastrukturo, v katerih so programi izvedeni.

Težavo s pokrivanjem terminov pa smo različne organizacije poskušale reševati že v preteklosti, in sicer s koledarji prireditev za daljše obdobje kot so trije meseci. Ker pa večina organizatorjev svoje prireditve pripravlja šele v zadnjem trenutku, velikokrat tudi samo kakšen teden prej, je utopično pričakovati, da bi lahko imeli najave več tednov ali celo mesecev vnaprej. Poskus, da bi imeli napovednik za nekaj mesecev vnaprej je bil nazadnje izveden s strani požrtvovalnega dela Knjižnice in JSKD OI Logatec.

Tako na naši spletni strani kot drugih medijih in publikacijah, ki smo jih pripravili kot Občina, imamo objavljene tudi tradicionalne prireditve, ki se večinoma vrtijo okoli določenega datuma ali termina. Vse, kar je nestalnega značaja, pa je skorajda nemogoče pričakovati, da bo najavljeno pravočasno, ker je vse odvisno od posameznih organizatorjev in ne nas. Priprava nekih koledarjev prireditev vnaprej pa je zelo nehvaležno dejanje in večinoma tudi izguba davkoplačevalskih sredstev, saj se večkrat zgodi, da organizatorji spreminjajo tudi datume svojih prireditve po tem, ko so tiskovine že distribuirane in potem prihaja do slabe volje tako s strani organizatorjev kakor strani obiskovalcev.

Izkušnje so nas navadile, da je objavljanje dogodkov na občinskem spletišču v bistvu še najboljši način, saj je odvisno od organizatorja kdaj bo najava objavljena (lahko jo pošlje nekaj dni pred prireditvijo ali pa nekaj mesecev... vse je odvisno od njega), tudi spremembe so takoj objavljene. Jih je pa seveda treba poslati. V zavihku Prireditve bo objavljena najava kogarkoli,  ne glede na vrsto prireditve ali statusa organizatorja. Pomembno je to, da se najavo dogodka poda na za to pripravljenem obrazcu in na točno tak način, kot to zahteva obrazec. Z izpolnjevanjem navodil obrazca boste namreč zagotovili najhitrejšo možnost objave. Obrazec vas čaka na: Najava prireditve za spletni koledar.

Pa veliko uspeha pri organizaciji prireditev in polne dvorane zadovoljnih obiskovalcev vam voščimo.

Renata Gutnik
Občinska uprava

 

Kaj je potrebno vedeti o prijavi prireditve

Obveznosti organizatorja javne prireditve ali shoda določa Zakon o javnih zbiranjih (v nadaljevanju ZJZ). Vse dodatne informacije tako lahko tudi sami poiščete v omenjenem zakonu.

Vam pa v nadaljevanju posredujemo nekaj osnovnih podatkov, ki jih morate kot morebitni organizator vedeti.

Najprej se postavi vprašanje, katero prireditev je potrebno sploh prijavljati? Enostaven odgovor bi lahko bil, da tisto, katere se lahko udeleži vsakdo.
Prijavljati tako ni potrebno srečanj društev, rojstnih dni, pogrebnih svečanosti, kongresov in podobnega.

Prireditve je potrebno prijaviti najmanj 5 dni pred dnevom prireditve, in sicer na pristojni policijski postaji. Shod je potrebno prijaviti najmanj 3 dni pred prireditvijo. 
Za prireditve, določene v 13. členu ZJZ (več kot 3000 udeležencev, prireditev na javni cesti …), je potrebno dovoljenje, ki se ga pridobi na pristojni upravni enoti z oddano vlogo najmanj 7 dni pred prireditvijo. Zavedati pa se je potrebno, da morajo vloge že vsebovati vse potrebne priloge.

Prijava se opravi na predpisanem obrazcu, ki se ga lahko dobi na internetnih straneh Ministrstva za notranje zadeve. Na teh straneh je možna tudi e-prijava prireditve.

Pomembno je, da se na obrazcu izpolni vse rubrike. Ob tem bi vam posredovali nekaj nasvetov: 
- Ko se odločate za določitev časa, upoštevajte tudi čas, ki je potreben za zaključek javne prireditve (čas, da udeleženci zapustijo prireditev). Nič ni narobe, če potem s prireditvijo končate prej, kot je navedeno v prijavi. Pri lokaciji pa navedite tako objekt, kot točen naslov le tega. 
V tem delu opišite tudi potek javne prireditve oziroma program. Če je tega programa več, lahko to naredite na zadnji – 3. strani obrazca, ali na dodatnem listu, lahko tudi v obliki letaka prireditve ali podobno.

- Pri določitvi vodje prireditve je ta lahko isti kot organizator. Ne more pa biti ista oseba vodja prireditve in vodja rediteljev. 
Rubriko Rediteljsko službo bo izvajal se izpolnjuje samo v primerih, ko se prireditev varuje z varnostniki oz. podjetjem za varovanje. V kolikor zagotavljate red na prireditvi le z reditelji, se te rubrike pusti prazne.

- Način varovanja prireditve ali shoda je potrebno opisati. Na predvidenem mestu se vpiše, kolikor varnostnikov ali rediteljev bo varovalo prireditev, kje se bodo ti nahajali in kaj bodo počeli (naloge reditelja so določene v 25. členu ZJZ). Število rediteljev ali varnostnikov je odvisno od vrste prireditve ali shoda. Podrobno je to opredeljeno v Uredbi o obveznem organiziranju službe varovanja na javnih prireditvah. Naj dodamo še to, da je lahko reditelj oseba, starejša od 18 let, z ustreznimi psihofizičnimi sposobnostmi glede na značaj javne prireditve. Prav tako mora biti primerno označen (telovnik, trak …)

- Ob zaključku ne pozabite na priloge. Če prireditev ni v vaših prostorih ali na vašem zemljišču, potrebujete pisno soglasje lastnika. Na Občini Logatec uredite obvezo po obveščanju lokalne skupnosti. V potrdilo dobite na obrazec ustrezno štampiljko. Prav tako ne pozabite na dovoljenje za čezmerno obremenjevanje okolja s hrupom, v kolikor bi uporabljali kakšno ozvočenje. Zavedajte pa se, da v primeru manjšega ozvočenja še vedno potrebujete potrdilo, da se dovoljenja ne potrebuje. Te dokumente pridobite z vlogo na Občini Logatec. 
Na novo pa je potrebno za prireditve nad 500 udeležencev priložiti tudi Presojo zdravstvene ogroženosti na prireditvi (Vrste prireditev in zdravstvenega varstvaobrazec za izpolnjevanje).

- Svetujemo vam, da se organizacije prireditve lotite pravočasno.

- Prijava prireditve na Policiji je brezplačna.

- Zavedajte se, da zakon določa tudi sankcije za neprijavljeno prireditev, za zamujen rok prijave in podobno. Zato vam svetujemo, da se lahko ob kakšni dilemi za dodatna pojasnila vedno obrnete na PP Logatec, kjer vam bomo nudili potrebne informacije.


Policijska postaja Logatec

Prireditve v Logatcu po novem ali edina konstanta je sprememba

30. 10. 2015 je v veljavo stopil nov pravilnik o delovanju nujne medicinske pomoči. Prav tisti pravilnik, okrog katerega se je pred letom dni dvigoval prah tudi v laični javnosti. 

V Logatcu organizacija urgentne in dežurne službe zaenkrat ostaja nespremenjena. Po novem pravilniku izvajamo nujno medicinsko pomoč na javnih prireditvah. Novi pravilnik namreč v nekaj členih opredeljuje tudi pravila organizacije nujne medicinske pomoči na javnih prireditvah. Le ta so tako postala poenotena za celo državo. Prireditve so tipizirane v različne stopnje zahtevnosti. Pomembno je število udeležencev na prireditvi, njihova starostna struktura in seveda, s čim se ljudje na prireditvi ukvarjajo. (kultura, šport, zabava …).

Zdravstveni dom Logatec ima na svoji internetni strani objavljen formular, ki ga organizator prireditve izpolni, ko poda vlogo za organizacijo nujne medicinske pomoči na prireditvi. Nabor podatkov v tem formularju je sestavljen tako, da v Zdravstvenem domu lahko tipiziramo prireditev in določimo stopnjo njene zahtevnosti. Na osnovi tega za posamezno prireditev predvidimo, ali je nujna medicinska pomoč sploh potrebna, sestavo naših ekip in potrebno opremo. Organizator prireditve in Zdravstveni dom nato skleneta pogodbo, ki se nanaša na konkretno prireditev. Pogodba je lahko vsakič različna, saj so tudi prireditve različne. Dovolj zgodaj pred prireditvijo sklenjena pogodba predstavlja organizatorju prireditve enega izmed ključnih pogojev, na podlagi katerega Občina Logatec izda dovoljenje za izpeljavo prireditve.

Novi pravilnik o delovanju nujne medicinske pomoči je poleg poenotenja sestave urgentnih ekip in opreme ter poenotenega tipiziranja javnih prireditev za celotno državo na področju organizacije javnih prireditev prinesel še dodatno spremembo. Strogo je določena izobrazbena struktura zdravstvenega kadra, ki ima dovoljenje za delo na prireditvah. Za zdravnike, diplomirane zdravstvenike in srednji kader so v pravilniku določena dodatna znanja s področja urgence. Ta znanja, ki jih dobijo zaposleni na dodatnih izobraževanjih in seminarjih, predstavljajo sledenje novostim in sodobnim trendom na področju urgence. Zdravstveni dom Logatec se je kot ustanova uspešno potegoval za dovoljenje za delo nujne medicinske pomoči na prireditvah po novem. Dovoljenje smo dobili, ker imamo dovolj usposobljenih kadrov in primerno opremo za delo. Na to smo lahko še posebej ponosni, saj je urgenca za zdravje občanov zelo občutljivo področje.

Spremembe urgence se bodo v bodoče v Logatcu nedvomno še dogajale. Filozofi pravijo: »Edina konstanta je sprememba.« V Zdravstvenem domu se bomo trudili za spremembe na bolje.

Zdravstveni dom Logatec
Andrea Turk Šverko, dr. med., spec. druž. med. 

Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: