Medeni zajtrk v vrtcih

20. novembra 2009 – ob svetovnem dnevu otroka – je v vseh sedmih vrtcih logaške občine potekala vseslovenska akcija čebelarjev, medeni zajtrk oziroma med za vse slovenske vrtce. Domači čebelarji smo zbrali potrebno količino medu, jo razdelili na vse lokacije vrtcev v Rovtah, Hotedršici, Lazah, v dva gornjelogaška in dva dolnjelogaška, povsod so vzgojiteljice omogočile otrokom dober, sladek in zdrav zajtrk, obenem pa smo v nekaterih vrtcih predstavili čebelo in delo čebelarjev in morda tudi uspeli vzbuditi zanimanje kakšnega bodočih čebelarjev.
Osrednja prireditev je bila letos v novoodprtem vrtcu Tičnica, kjer je direktorica logaških vrtcev Frida Rupnik pozdravila to akcijo in zaželela otrokom še naprej čimveč medenih užitkov, čebelarjem pa tudi prihodnje leto vsaj tako dobro letino kot je bila letošnja.
Lepa promocija dela čebelarjev, koristnost čebele za življenje, pa še dve izjavi majhnih, zvedavih poslušalcev iz vrtca Kurirček.
Petletni Anže je korajžno zapel Slakovo pesem Čebelar. Na koncu pa pribil: »Čebelar bom. Ko bom velik. Do takrat pa se bom naučil še kakšno pesem o čebelah«. Ena od deklic pa je ob pogovoru o stanovalcih v panju kratko in jedrnato ugotovila: »Matica je mamica, trot je pa oči«. No, ja… njenega imena pa ne bova izdala…


Foto: Marjan Papež
Predstavitev čebelarstva otrokom  v vrtcu Tičnica v Logatcu.   
                              
Marjan Papež
Miro Leskovec


 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin