Logaški litoželezni vodnjak prihaja domov

Občina Logatec je v letošnjem letu izvedla vse postopke pridobivanja informacij, dokumentacij, mnenj stroke za izvedbo obnove treh vodnjakov oziroma vodnih virov, Tollazzijeve štirne, litoželeznega vodnjaka in vodnega zbiralnika Kotla v Grčarevcu. Po prijavah na razpise in zaključenih ostalih potrebnih postopkih so dela stekla v jesenskih mesecih.

10. oktobra 2009 so izvajalci poprijeli za orodje in pričeli z obnovo dveh vodnjakov, in sicer Tollazzijeve štirne in litoželeznega vodnjaka, čigar mesto je v žepnem parku nasproti Škrljeve hiše. Obnova Kotle se je pričela že nekaj tednov prej.

Kakšna dela so čakala izvajalce, lahko preverite na naslednjem naslovu: http://logatec.si/vodnjaki-na-popravilu.html .

V drugi novembrski polovici pa se zaključujejo dela na Tollazzijevi štirni in litoželeznem vodnjaku.
Tollazzijevo štirno čaka še obnova strehe in vgradnja črpalke, ki je bila na popravilu, litoželezni vodnjak pa bo v dneh od 14. do 20. novembra obnovljen, popoln in v vsem svojem sijaju zopet našel mesto na prvotni lokaciji.

Izvajalci bodo najprej poskrbeli za montažo podstavka, ki naj bi se zgodila v soboto, 14. novembra, predvidoma v sredo, 18. novembra dopoldne pa pripeljejo in postavijo še sam vodnjak.

Kako izgledajo priprave na fugiranje Tollazzijeve štirne si lahko ogledate v spodnjem posnetku, posnetki montaže litoželeznega vodnjaka pa sledijo v naslednjem tednu.


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: