Zelenica pred Glasbeno šolo

Mimoidočim se zagotovo zastavlja vprašanje, kaj se gradi pred Glasbeno šolo? V teh dneh pa ureditev počasi dobiva končni izgled.

… o zasnovi
Izhodišče zasnove je ohranjanje obstoječih kvalitetnih elementov v prostoru, katerega izrazito opredeljuje predvsem obstoječa drevnina, ki nudi prijetno klimo. Z ureditvijo se vzpostavi povezava med vstopno ploščadjo Glasbene šole in parkiriščem Zdravstvenega doma. Prostorsko ureditev smiselno dopolnjujejo elementi urbane opreme. Posebna pozornost je posvečena tlakovanju, v želji ustvarjanja kontrasta med gibanjem (rdeče tlakovane poti) in statičnostjo (sivi otoki za posedanje). V navezavi na urejanje tega prostora se je kazalo smiselno vključiti tudi ureditev pred Spominsko kapela padlim v 1. svetovni vojni, ki se preuredi tako, da prostor odpre in s tem omogoči bistveno boljše zaznavanje spomenika.

S preureditvijo zelenice se vzpostavi nova površina v javni uporabi in s svojo urejenostjo služi za različne uporabniške skupine. Mesto Logatec pa je s to zasnovo pridobilo nov kvaliteten odprti prostor.

mag. Katja Žagar, občinska uprava


Skica: Idejna zasnova ureditve (Katja Žagar, julij 2009)


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: