Obisk osnovnošolcev iz pobratene občine Repentabor

V ponedeljek, 19.10. 2009,  je bilo na razredni stopnji OŠ 8 talcev Logatec živahno. Starši OŠ Alojz Gradnik Col iz občine Repentabor so dali pobudo, da skupaj z otroki obiščejo in spoznajo delo v osnovnih šolah, v pobrateni občini Logatec.

Na osnovni šoli 8 talcev Logatec je okoli 30 učencev, nekaj manj staršev in tri učiteljice pričakala folklorna skupina "Drevored" z gorenjskim plesom "Žakle šivat" in dolenjskim "Ob bistrem potočku". Goste je v pravljični svet popeljal Gledališko-lutkovni krožek s predstavo »Prepir v govorečem gozdu«, nato pa so imeli skupaj še dve uri pouka. Pouku glasbe je minil v znamenju petja in igranja na ritmične ter melodične inštrumente. Pri pouku naravoslovja in tehnike pa jim je četrtošolka Anja Nagode predstavila svojo raziskovalno nalogo »Dnevnik male žabice«.

Med tem, ko so učenci uživali v skupnem pouku pa so se starši z ravnateljico, Metko Rupnik, pogovarjali o organiziranosti osnovnih šol v Sloveniji, starši so prepričani, da imajo učenci v slovenskih osnovnih šolah veliko višji standard kot otroci v zamejskih šolah.

Starše je nato na kosilo povabil župan, učenci pa so ob šolskem kosilu ugotavljali, kako lepo se je kdaj združiti in pokazati, kaj kdo zna, misli pa so zagotovo že uhajale na OŠ Tabor in na podružnično šolo v Hotedršici saj jih je tam čakalo novo srečanje in druženje.

B.P.

 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: