Hvala vam bodi!

Vrh Svetih Treh Kraljev v logaški občini in Vrh pri Sveti trojici na Pivškem! Zgolj slučajna sličnost - prvega kraja, ki je še živ in drugega, žal izumrlega – oba pa sta na Notranjskem. V zahvali ob podelitvi občinskega priznanja Čebelarskemu društvu Logatec pa to zanimivo dejstvo izkoriščamo za priredbo monologa Martina Krpana ob odhodu iz Dunaja.

»Poslušajte nas tedaj! Naše sto in štiri leta otepanja z vsemi težavami so kar imena vredna. In po današnjem dnevu bo tudi kje zapisano in se bo govorilo o tem, ko ne nas in ne vas ne bo ne kosti ne prsti! A veljavno bo to pisanje, saj je župan Janez pristavil podpis in svetniki občinski s podžupanom vred udarili pečat in njihova je bila dobra volja. In verjamemo, da v bukvah ne bo drugače zapisano.

In če se vse to prav do dobrega premisli, tega se človek ne sme braniti. Pa lepa vam hvala torej bodi najpopred za spominsko plaketo z znakom občine, prijazno razpoloženje na svečani seji občinskega sveta, pa za tople stiske rok. Pri tem zadnjem smo sitno pazili, da ne bi izza nohtov koga kri primezela, kot je Brdavsu na cesarskem Dunaju.

Dovolj bodi! Ne bo napak, če osedlamo imenitno svojo kobilico, za katero pravite, da je kozica, pa gremo počasi naprej – proti Vrhu.
In pozdravljamo občane Logatca, ki vse bolj spoznavajo vrednosti dela čebelarjev, pa vse druge, ki so nam zadnje dni toliko dobrega zaželeli!«

Za Čebelarsko društvo Logatec
Miro Leskovec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: