Vrtec Kurirček praznuje

V Logatcu je v četrtek, 28. maja 2009 v Večnamenski športni dvorani potekala prireditev ob 50. obletnici Vrtca Kurirček Logatec. Začetek prireditve je pod vodstvom Tjaše Boh naznanil zborček dveh skupin enote Tabor s slovensko himno. Sledili so nastopi otrok, ki obiskujejo starejše skupine vrtca in nagovori gospe ravnateljice Fride Rupnik, gospoda župana Janeza Nagodeta in gospe Barbare Facija, ki je vrtec obiskovala pred več leti, danes pa ga obiskuje skupaj s svojim otrokom, tako kot večji del staršev v Logatcu.
Začetki Vrtca Kurirček Logatec segajo v leto 1959, ko je vrtec nudil varstvo le petim otrokom. Danes je vanj vključenih preko petsto otrok, vrata novih enot se hitro odpirajo, česar se najbolj veselijo starši malih nadobudnežev. Ravnodušni pa nismo niti strokovni delavci vrtca, saj je v današnjem času silne naglice in večnega hitenja skrb za otroke in možnost vključevanja otrok v vrtec v občini Logatec še vedno med pomembnejšimi.
Otroci nastopajočih skupin Metuljčki, Medvedki, Veveričke in Srnice iz enote Centralni vrtec, Čebelice, Sovice in Pikapolonice iz enote Tabor, Murenčki iz enote Hotedršica ter Veveričke in Lisičke iz enote Rovte so nas skupaj s svojimi vzgojiteljicami navdušili s prisrčnostjo, odprtostjo in tudi resnostjo, ko so z nastopi na pravih odrskih deskah privabljali nasmehe na obraze vseh obiskovalcev. Odpirale so se skrinjice spominov preteklih let, tkala so se nova in že pozabljena prijateljstva, ki so na oko privabila tudi kakšno solzo… Bilo je nepozabno. Vsemu skupaj pa je dodala pečat odlična voditeljica gospa Janja Nagode, ki je znala povezati svet majhnih in svet velikih, svet preteklosti, ki je v nas in svet prihodnosti, ki nas še čaka.
Hvala staršem, ki so spremljali svoje otroke na prireditev, ker brez njih nam ne bi uspelo. Vrtcu Kurirček Logatec pa, kaj drugega kot: POGUMNO V NOVIH PETDESET!

Tanja Jurca – Glažar
Vrtec Kurirček Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: