Poslovne cone na spletu

Občina Logatec je, s svojo poslovno cono Logatec, vključena v projekt spletne strani, ki so jo pripravili Ministrstvo za gospodarstvo RS, Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije ter Urbanistični inštitut Republike Slovenije.

Interaktivna spletna stran omogoča iskanje in pregledovanje poslovnih con v Republiki Sloveniji s pomočjo različnih prostorskih kriterijev. Spletna stran ponuja splošne podatke o Sloveniji, demografske podatke, predvsem po starostnih skupinah, po izobrazbi, podatke o prometni, energetski, informacijski in komunikacijski infrastrukturi.

Spletna stran ponuja tudi pregled Slovenskih podjetij v letu 2006, ko se je podjetniška aktivnost v Sloveniji okrepila. Število podjetij (gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov in zadrug) se je povečalo za 3,8 % oz. 3.864 in je bilo v primerjavi z letom 2003 večje že za 13,0 %. Še naprej se krepi pomen mikro, malih in srednje velikih podjetij, tako z vidika poslovnih prihodkov in dodane vrednosti kot tudi z vidika zaposlovanja. Analiza po dejavnostih pokaže ugodne strukturne premike, saj se razen v gradbeništvu, za katerega je značilna visoka konjunktura, podjetniška aktivnost najbolj krepi v poslovnih in finančnih storitvah, segmentih, ki med storitvami po razvitosti najbolj zaostajata za evropskim povprečjem. Število podjetij se je v lanskem letu okrepilo v veliki večini dejavnosti; najbolj izrazito v gradbeništvu ter poslovanju z nepremičninami, najemu in poslovnih storitvah. Še naprej se močno krepi podjetniška aktivnost v finančnem posredništvu. V poslovnem sektorju se je število podjetij lani zmanjšalo le v rudarstvu in predelovalnih dejavnostih, a le za malenkost. Med javnimi storitvami je zaslediti občuten skok v številu podjetij v zdravstvu in socialnem varstvu.

Poslovna cona Logatec je ena izmed con, ki se predstavlja v okviru osrednjeslovenske statistične regije. Vabljeni k ogledu in uporabi portala:
http://www.business-zones.si/prva.asp?jezik=SLO

Pripravila: mag. Katja Žagar


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: