Motoriste bodo 19. aprila opoldne blagoslovili v Gorenjem Logatcu

Tudi letos sredi aprila bo v Logatcu potekal tradicionalni, tokrat že 5. blagoslov motorjev. Letošnja posebnost bo, da bo duhovnik Robert Friškovec, poleg motorjev in motoristov, blagoslovil  tudi vsa dirkalna in raily vozila.
Organizator, Motoristični klub Notranjska, s Tonijem Voljčem na čelu, letos pričakuje lepo vreme in seveda čim večje število obiskovalcev. Kakor vsa leta, je tudi letos navezal stik s patrom Nikom Žvokljem, ki je ustanovil sklad MZM – Motorist za motorista.  Oba se nadejata, da bodo obiskovalci vsaj tako dobrodušni pri nabirki prostovoljnih prispevkov, kakor so bili lani in vsa prejšnja leta. Lanska nabirka je, skupaj z zneski, ki so jih nabrali na podoben način tudi na nekaterih ostalih blagoslovih, pomagala pri stabilizaciji življenja mlade družine, ki je v nesreči izgubila očeta. 
V nedeljo, 19. aprila bodo v poznih dopoldanskih urah z vseh šestih možnih koncev v Logatec prihajala motorna vozila. Ustavila se bodo opoldne, in sicer pred Notranjko v Gorenjem Logatcu, kjer bo potekal blagoslov. Blagoslova se seveda lahko udeležite tudi lastniki želja imeti motor in vsi ostali, ki radi pogledate lepo oblikovano pločevino.
Namen blagoslova je obvarovanje pred potencialnimi nesrečami, velik del varovanja pred nesrečami pa seveda nosijo sami udeleženci v prometu.

Renata Gutnik
Koordinator za kulturne in turistične dejavnosti


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin