Prvi šolski dan - šolski zvonec spet zvoni

Za številne logaške otroke in njihove starše je bil danes prav poseben dan, saj so šole vnovič odprle svoja vrata in med drugimi sprejele tudi novo generacijo prvošolčkov. Slednjim so v šolah pripravili slovesen sprejem, pozdravil pa jih je tudi župan Berto Menard.


V svojem nagovoru je župan izpostavil predvsem sodelovanje med učitelji, starši in otroki, saj je od tega odvisno, kako bodo slednji po zaključku šolanje pripravljeni na neko drugo, resnejše življenje. Staršem je položil na srce, naj otrokom ne nalagajo preveč obveznosti, saj preobremenjenost ne prinaša dobrih rezultatov.


Kot so povedali ravnateljici in ravnatelj, se v šole vpisuje močna generacija prvošolčkov. V Rovtah, denimo, prvič vpisujejo dva razreda prvošolcev, OŠ 8 talcev jih je sprejela 82 na matični in pet na podružnični šoli, OŠ Tabor Logatec pa 47 na matični in 9 na obeh podružničnih šolah.

 

IMG 3615

IMG 3621

IMG 3631

IMG 3655

IMG 3671

IMG 3674

IMG 3678

IMG 3717

IMG 3846

IMG 3848

IMG 3849

IMG 3850

IMG 3851


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: