Priprava Proračuna Občine Logatec za leto 2018

Spoštovane občanke in spoštovani občani,

vabim vas k sodelovanju pri pripravi občinskega participativnega proračuna za leto 2018.

Participativni proračun je sistem razpolaganja z delom proračunskega denarja tako, da pri odločanju o porabi tega denarja, sodelujejo tudi občani. Tako bi tudi v naši občini prebivalci izrazili željo, katere investicije, v naši skupnosti, najbolj potrebujemo. S svojim predlogom bi tako vsak posameznik prispeval k boljši kakovosti življenja v kraju.

Za leto 2018 predlagam 50.000 EUR participativnega dela proračuna, ki ga boste, s svojimi idejami in predlogi določili vi, spoštovani občani.

Vabim vas, da svoje ideje zapišete na priloženem obrazcu (docx, pdf), ki ga do 30. septembra 2017 dostavite na Občino Logatec.

Vse predloge bo, z vidika izvedljivosti (dovoljenja, soglasja, skladnost s prostorskim načrtom,…), najprej pregledala občinska uprava. Nato pa pripravila seznam možnih projektov, ki bodo, po pogovoru s predlagatelji, uvrščeni v občinski proračun za leto 2018.

Predlogi občanov naj izpolnjujejo naslednje pogoje, in sicer: projekt mora
- prispevati k uresničevanju javnega interesa v občini Logatec,
- biti izveden na zemljišču, v lasti Občine Logatec ali krajevne skupnosti,
- biti ovrednoten do največ 5.000 EUR z vključenim DDV-jem,
- predlog še ni bil sofinanciran s strani občine Logatec.

Sodeluje lahko vsak občan ali občanka s stalnim ali začasnim bivališčem v občini Logatec, ki je dopolnil/-a 15 let.

Svoj predlog opišite na obrazcu, ki se nahaja na spletni strani občine Logatec: www.logatec.si, v recepciji Upravnega centra Logatec, Tržaška cesta 50 A, Logatec, in je priloga Logaških novic.

Predlogi morajo biti oddani, na navedenem obrazcu, do 30. 9. 2017, in sicer do 24. ure po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po navadni pošti na naslov: Občina Logatec, Tržaška c. 50A, 1370 Logatec ali ga oddate v poštni nabiralnik, ki je nameščen pri vhodu v Upravni center Logatec ali ga oddate na recepciji Upravnega centra Logatec ali v 1. nadstropju v sprejemni pisarni Občine Logatec.

Za vse dodatne informacije je na voljo telefonska številka: 759 06 34 ali elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Z vašimi predlogi bomo obogatili naš prostor, in pomagali vsem, k boljši in lepši občini Logatec.

Berto Menard, župan


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: