Ptujski kurenti prizvončkljali tudi v Logatec

V torek, 21. februarja 2017, so Upravni center v Logatcu zavzeli ptujski kurenti, skupina osmih mož v tradicionalnih, do 40 kilogramov težkih pustnih opravah. Kot so nam povedali, na svoji poti po Sloveniji odganjajo zimo in tudi vse slabo ter prinašajo veselje in dobro voljo. V torek so najprej obiskali obrobje Ljubljane, Sneberje, zatem pa so se napotili v Logatec, kjer so se srečali z županom Bertom Menardom, njegovimi sodelavci in zaposlenimi.

Ptujski kurenti se s svojih domov vsako leto odpravijo že ob svečnici, tedaj samo z zvonci, čas kurentovanja pa so razglasili kar za peti letni čas, med zimo in pomladjo. Pustni karneval so letos na Ptuju začeli v soboto, 18. februarja, končali pa ga bodo s tradicionalnim pokopom pusta na pepelnično sredo. Takrat bodo za leto dni sneli opremo in si odpočili tudi od hudih telesnih naporov.

»V kraje po Sloveniji, letos tudi v Logatec, prinašamo dobro in veselje ter odganjamo zimo in zlo. Držati moramo skupaj in pregnati slabo, da bomo imeli boljši jutri. Kurenti želimo in upamo, da se bo naš narod zavedel, da smo tako majhni in obenem tako veliki, da smo eno in edino,« je sporočilo, ki ga prinašajo, povzel kurent Boris.
Po obisku občine so se odpravili tudi na OŠ 8 talcev Logatec. Zaupali so nam, da se bodo prihodnje leto napotili celo v Zagreb.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: