Turistične potenciale občine Logatec predstavili tudi na RTV Slovenija

V sodelovanju z RTV Slovenija, notranjsko dopisnico Barbaro Renčof in snemalcem Juretom Mačkom, smo na barvito jesensko soboto pripravili prispevek, ki je bil 1. oktobra v okviru Poročil ob 13. uri predvajan na prvem programu.

Popotni namig vabi gledalce k aktivnemu in zdravemu načinu ogleda znamenitosti logaške občine. Kolesarski krožni izlet je zasnovan za najširši krog ljudi, tako za družine kot posameznike, in s postanki, ki obiskovalce naših krajev seznanijo tudi s pomembnejšimi spomeniki kulturne in naravne dediščine.

Vredna ogleda je že obnovljena muzejska parna lokomotiva na samem začetku poti, v Gornjem Logatcu smo pedala poganjali mimo obnovljene grajske stavbe, Gradu Logatec, na Kalcah pa se usmerili na makadamsko pot, ki vodi po trasi stare rimske ceste proti vznožju Hrušice in naprej proti utrdbi Lanišče. Ekipa je kolesarjenje nadaljevala pod vznožjem Srnjaka, najvišjega vrha Logatca, kjer se od nedavnega nahaja tudi razglednik, in se v prijetnem spustu pripeljala do Grčarevca. Snemanje smo nadaljevali na Planinskem polju in na vasi Jakovica, ki skriva marsikatero zanimivost. Ena takšnih je tudi kapelica Device Marije v Leščevju, ki je zgrajena nad vodnjakom, izvirom vode, za katerega domačini pravijo, da je čudodelen. Izlet smo nadaljevali mimo Laz v smeri Logatca in naredili še vmesni postanek pri jami Gradišnica, ki obiskovalce navduši in preseneti z izjemnim vhodnim breznom.

Za snemanje prispevka smo se obrnili na domačine, ki dobro poznajo Logatec z okolico. Poleg Saše Musec Čuk, lokalne turistične vodnice, ki je z novinarko zasnovala kolesarsko pot, so sodelovali še Marko Jeraj, lokalni turistični vodnik, in Gorazd Bošnjak, član Jamarskega društva Logatec.

V kolikor si želite na tak ali podoben izlet tudi sami, vas logaški turistični vodniki z veseljem popeljemo. Vaše želje nam lahko sporočite tukaj.

Saša Musec Čuk


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: