Primer bolezni modrikastega jezika na področju Območnega urada Postojna

Občinska uprava Občine Logatec, je prejela dopis Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Območni Urad Postojna, Kolodvorska 5a, 6230 Postojna, v katerem obveščajo, da je bil potrjen drugi primer bolezni modrikastega jezika (BT) v Sloveniji. Bolezen je bila klinično in diagnostično potrjena pri ovcah v vasi velika Bukovica pri Ilirski Bistrici. Prve informacije z ukrepi za zatiranje, preprečevanje in izkoreninjanje najdete v odločbi, ki se nanaša na območje OU Postojna.

Za vse nadaljne informacije se lahko obrnete na sedež UVHVVR OU oz. na Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Območni Urad Postojna, Kolodvorska 5a, 6230 Postojna, tel. 05 721 15 54 ali 05 721 15 20.


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: