Nadzor vodnikov psov in čiščenja pasjih iztrebkov

Pasji iztrebki so estetski in zdravstveni problem. Že če stopimo na pasji iztrebek, je to lahko neugodno. Pri otrocih pa se lahko zgodi, da pasji iztrebek primejo in si ga nehote nanesejo na obraz in usta. To je lahko zelo nevarno, saj so v pasjih iztrebkih lahko različni povzročitelji nalezljivih bolezni, kot so pasje gliste in pasje trakulje. Povzročitelji oziroma njihova jajčeca, ki so lahko v pasjih iztrebkih, v zunanjem okolju živijo več let in tako predstavljajo tveganje za okužbo. Lastniki psov bi morali po veljavni zakonodaji v primeru onesnaženja javnih površin s pasjimi iztrebki te takoj odstraniti. Če tega ne storijo, je predpisana globa v višini 400 evrov. Občinska inšpekcija Občine Logatec bo v prihodnjih mesecih izvajala poostren nadzor, katerega namen je predvsem osveščanje lastnikov psov o njihovih dolžnostih. Občinski inšpektor bo v skladu z Odlokom o načinu opravljanja gospodarske javne službe urejanja in čiščenja javnih površin v občini Logatec preverjal ali lastniki psov počistijo iztrebke za svojimi psi.

Občinska Inšpekcija in redarstvo Občine Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: