Katrina praznična tržnica – priložnost za lokalne ustvarjalce

V Logatcu je v soboto, 28. novembra 2015, potekala Katrina praznična tržnica, tako imenovana art tržnica, na kateri se predstavljajo lokalni ustvarjalci domače in umetnostne obrti. Tržnico že drugo leto zapored pripravlja Osnovna šola 8 talcev Logatec, letos v spomin na preminulo učiteljico te šole in pobudnico art tržnice Katarino Istenič.

Namen Katrine praznične tržnice ni bil samo dati možnost lokalnim ustvarjalcem predstaviti se občanom in širši javnosti, pač pa je imel dogodek tudi dobrodelno noto. 10 odstotkov od prodaje so namreč razstavljavci namenili v šolski sklad Ježek Osnovne šole 8 talcev za pomoč otrokom iz socialno šibkejših družin.

Koledar na temo ločevanja odpadkov
Podjetje Naklo d.o.o. v sodelovanju z Občino Logatec in logaškim komunalnim podjetjem že vrsto let izdaja koledar, ki ga prejmejo vsa gospodinjstva. Različnim temam iz domačega okolja, naravne in kulturne dediščine, zdravilnih rastlin ter domačih in umetnikov in ustvarjalcev letos sledi tema ločevanja odpadkov in njihova vnovična raba s ciljem krepiti ekološko ozaveščenost občanov. »Za to temo smo se odločili, ker odpadki povsod po svetu predstavljajo vse večji problem, hkrati pa tudi izziv, s katerim se bodo srečevale prihajajoče generacije,« je med drugim poudarila Neda Vladič iz podjetja Naklo, d.o.o.

Pri pripravi koledarja so k sodelovanju povabili učence vseh treh logaških osnovnih šol, ki so dokazali, da jim teme, povezane z ločevanjem odpadkov in ekologijo, niso tuje, in da se odrasli lahko od njih veliko naučimo.

Osrednji del sobotne prireditve, ki je sicer potekala vse tja do večernih ur, je bila podelitev priznanj učencem, katerih dela so bila izbrana za koledar .
Izdajatelji koledarja za leto 2016 so se v okviru projekta priprave le-tega odločili, da vsem sodelujočim, učencem, mentorjem in ravnateljem, v zahvalo za izdelke v šolski sklad vsake osnovne šole donirajo 500 evrov. Simbolične čeke so na veliko veselje prejemnikov podelili na osrednjem prizorišču Katrine praznične tržnice.

Blanka Markovič Kocen
Foto: Blaž Korenč


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: