Na slovenskem zajtrku v Logatcu tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc

Del dopoldneva je na Osnovni šoli 8 talcev Logatec preživela tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je to šolo obiskovala tudi sama. Ves dogodek je v živo prenašala tudi TVS.

 

Dan slovenske hrane se je v Logatcu začel že navsezgodaj, na kmetiji Pri Štangarji, na Kalcah. Kmetijo so obiskali šolarji, ki so opazovali delo na njej ter pripravo skute, vse pa je budno spremljala kamera Televizije Slovenija, ki je utrip Logatca na ta poseben dan v oddaji Dobro jutro neposredno prenašala v številne slovenske domove.
V Jožefovi dvorani Doma Marije in Marte pa so medtem že pripravljali slovenski zajtrk – tega so danes postregli tudi v vseh šolah in vrtcih v občini –učenci pa so pod nadzorom in ob nasvetih znane prehranske strokovnjakinje Marije Merljak pripravljali najrazličnejše zdrave jedi iz slovenskih sestavin. Številni občani, ki so bili vabljeni na slovenski zajtrk, med njimi pa je bil tudi logaški župan Berto Menard, so bili nad njihovimi izdelki navdušeni.


Osnovno šolo 8 talcev je obiskala Milojka Kolar, ministrica za zdravje, ki je to šolo sama obiskovala, tu pa so se šolali tudi njeni otroci. Kolarjeva zato ob sprehodu po šoli ni mogla skriti čustev in navdušenja nad napredkom šole.


Ministrica si je z zanimanjem ogledala čebelarsko razstavo, pokramljala s čebelarji, obiskala še nekatere druge šolske prostore in se seznanila z dejavnostmi. Ob koncu ogleda so ji v šolski jedilnici postregli slovenski zajtrk, gostiteljem, ravnateljici Karmen Cunder in učencem pa je izročila darilo – košaro svojih pridelkov, saj, kot je povedala, izvira iz kmečke družine in za sprostitev in rekreacijo še vedno kmetuje.


Dan slovenske hrane se nadaljuje s predavanjem Marije Merljak, ki je učencem višjih razredov logaških osnovnih šol o tem, kako s hrano do boljše samopodobe in boljšega učnega uspeha. Ob 14.00 bo Merljakova predavala o krepitvi imunskega sistema in uravnavanju hormonskega ravnovesja, do začetka tega predavanja pa lahko obiščete tržnico domačih izdelkov in dobrot.


Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

DSH-domaci izdelki

 

DSH-ministrica izroca darilo2

 

DSH-otroci2


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin