Spominska slovesnost ob Dnevu spomina na mrtve, pri spomeniku NOB v Gorenjem Logatcu.

Tradicionalno kot vsako leto do sedaj, se je tudi letos Krajevna organizacija Zveze borcev Logatec Tabor, poklonila spominu padlim žrtvam iz NOB v Gorenjem Logatcu na sam dan praznika v nedeljo 1. novembra 2015, ob 11 uri. 

Pred spomenikom žrtvam iz NOB v Gorenjem Logatcu je predsednik KO ZB Logatec Tabor Branko Rupnik med drugim dejal: »Čas neizmerno teče in briše sledi življenja, ki so ga živeli naši predniki. To je seveda prav, saj bi drugače živeli preobremenjeni s preteklostjo. Vendar pa so v življenju naroda nekatera obdobja in dogodki, ki se jih moramo spominjati, da ne bi živeli preveč brezbrižno, čaš da se surovi čas vojne ne more ponoviti. Zgodovina je dobra učiteljica, le spoštovati bi jo bilo potrebno!«
»Naj spomin na te žrtve ostane v nas in v prihodnjih rodovih!«, je zaključil slavnostni govorec na slovesnosti.

Na dobro obiskani spominski slovesnosti so nastopili: Pevski zbor društva invalidov in društva upokojencev pod vodstvom Matije Logarja, harmonikar Gašper Klevišar in recitatorka Sara Šantel, za ozvočenje je poskrbel Janez Šen.
Prireditev je gmotno podprla Občina Logatec.

Besedilo: Brane Pevec
Foto: Brane Pevec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: