Župan sprejel zlate maturante

Tako kot zadnjih nekaj let zapored je logaški župan Berto Menard tudi letos, v sredo, 4. novembra 2015, sprejel zlate maturante. Za razliko od prejšnjih let je tako imenovani Županov sprejem tokrat namesto v prostorih občine potekal v Športni dvorani Logatec, kjer so se izjemni dijaki predstavili tudi širši logaški javnosti.

Letos sta v Logatcu dve zlati maturantki in en zlati maturant, vsi trije pa so iz Rovt. Nataša Mlakar je obiskovala Gimnazijo Vič, vpisala pa se je na študij fizioterapije; Veronika Kavčič je z zlato maturo končala škofijsko klasično gimnazijo v Šentvidu, ki jo je obiskoval tudi zlati maturant Lenart Treven. Veronika zdaj študira medicino, Lenart pa matematiko.
Čeprav bi mislili, da je podatke, o tem, kdo so zlati maturanti, enostavno pridobiti, žal ni tako. Občina se Po podatke najprej obrne na RIC - republiški izpitni center, sledi njihova informacija o tem, katere srednje šole so ti dijaki obiskovali. Šole potem ugotovijo, kdo so bili ti dijaki in jim posredujejo povabilo občine na ta dogodek. Temu šele sledi osebni stik.

Po besedah župana Berta Menarda se Logatec lahko ponaša z dobro izobrazbeno strukturo, saj imamo kar 290 doktorjev znanosti in magistrov, vse več pa je tudi otrok, ki se šolajo na srednjih, višjih in visokih šolah.

Program, ki ga je povezoval Miha Brajnik, so sooblikovali že uveljavljeni mladi logaški glasbeniki Miha in Luka Mitev na fagotih in Jernej Gantar, trobenta.

Blanka Markovič Kocen
Foto: Blaž Korenč


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: