V Hlevišah dobili novo cesto

V Hlevišah pri Logatcu, v Krajevni skupnosti Vrh Svetih Treh Kraljev, so 30. oktobra 2015 slovesno odprli obnovljeni odsek ceste med Hlevišami in Dolino.
»Vesel sem, da nam je uspelo asfaltirati dober kilometer te ceste, saj bi nam sicer lahko odneslo kar dva mostova,« je ob odprtju dejal logaški župan Berto Menard. Investicija, vredna 270 tisoč evrov, je bila precejšen zalogaj tudi za občinski proračun, a je bila, kot je poudaril župan, nujna. Ob zadnjih poplavah je staro cesto kar trikrat uničila voda.
Trak je ob prisotnosti župana Berta Menarda in najstarejše prisotne krajanke Jožefe Petrovčič prerezal predsednik Krajevne skupnosti Vrh Svetih Treh Kraljev Boštjan Mivšek, dogodka pa so se udeležili številni krajani.

Boštjan Mivšek je v svojem nagovoru med drugim povedal, da gre za prvo pridobitev krajevne skupnosti v tem mandatu, naslednji zgodovinski projekt pa bo izgradnja prve faze vodovodne napeljave, ki bo vodovod pripeljala tudi v nekatere domačije, ki je doslej niso imele.
Nov cestni odsek je blagoslovil župnik Janez Petrič.

Blanka Markovič Kocen
Foto: Blaž Korenč


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: