Opozorilo in preventivni napotki za morebitne večje padavine v dneh od 12. oktobra 2015 dalje

Agencija RS za okolje je dne 12. 10. 2015 razglasila opozorilo za močno jesensko deževje, in sicer iz noči na sredo, pa do petka dopoldan. To se lahko zgodi predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Na teh področjih lahko vodotoki močno narastejo.

Prav tako smo pridobili podoben podatek iz naše – občinske opazovalne mreže (podatki in modeli Društva za opazovanje vremena in podnebja Logatec), kjer so podatki bolj lokalni in se opirajo na lastne vremenske postaje.

Padlo naj bi lahko med 100 in 120L dežja na kvadratni meter, lokalno tudi do 150L na kvadratni meter.

Vse pristojne in občane opozarjamo, da je tudi tukaj preventiva nujna! Posebno pozornost je potrebno nameniti odtokom meteorne vode ter redno odstranjevati listje in nesnago iz rešetk jaškov in odtokov. V teh dneh, pa še posebej, da ne bo prihajalo do razlitij in zamašitev.

Občani, ki živite tik ob vodotokih, pa še posebej pozorno spremljajte vodostaj.

Če opazite nevaren dvig vodostaja ali vam preti neposredna nevarnost pokličite na številko 112.

Bodite pripravljeni,


Štab Civilne zaščite Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin