Lokalni ponudniki iz študijskega krožka Prinesi, kar imaš, so se prvič predstavili javnosti

V ponedeljek, 12. oktobra 2015 so se v okviru mesečnega sejma, na trgu pred cerkvijo sv. Nikolaja predstavili tudi člani študijskega krožka Prinesi kar imaš, sicer ponudniki z območja naše občine, ki so se spomladi srečevali v okviru istoimenskega študijskega krožka. Prek svojih izdelkov so spoznavali zakonodajo in možnosti nastopa na trgu, svojo ponudbo vsebinsko dodelali in registrirali ustrezne dejavnosti.

Za prvo predstavitev domačim kupcem, ki so jo poleg članov študijskega krožka soorganizirali še ICRA d.o.o., Občina Logatec in Komunalno podjetje Logatec, d.o.o., so pripravili zanimiv in pester program, ob robu katerega je bilo moč kupiti in poskusiti lokalne dobrote. Med drugim so na prizorišču potekale delavnica kvačkanja, otroška delavnica in predstavitev ponudnikov z nagradnimi vprašanji, za zaključek pa tombola z nagradami v obliki lokalnih izdelkov.

Predstavitev je zajemala štiri sklope, in sicer zelenjavo, rokodelske in pekovske izdelke ter izdelke iz zelišč. Obiskovalci so z domačimi ponudniki lahko pokramljali in dobili marsikatero uporabno informacijo.

Občina Logatec namerava v prihodnje finančno podpreti razvoj lokalne ponudbe ter neposredno prodajo lokalnih izdelkov v Logatcu, zato lahko nove izdelke in nove domače ponudnike pričakujemo tudi v okviru rednih tedenskih tržnic.

Besedilo in Foto: Blanka Markovič Kocen

 

Fotografije Darja Lahajnar:


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin