Pohod po poti spominskih obeležij NOB

Krajevna organizacija ZB Logatec-Naklo je v nedeljo 20. septembra 2015 v okviru občinskega praznika organizirala vsakoletni pohod po poti spominskih obeležij NOB v smeri Logatec- Tolsti vrh-Lom –Logatec. Ob 8. uri so se pohodniki zbrali na prostoru 

BŠD – Balinček v Dol. Logatcu.
Po tej poti so pohodniki obiskali spominska obeležja padlih borcev NOB Ivana Mlinarja, Jožefa Friškovca in Franca Štritofa-Tončka. Navedeni borci NOB so bili kurirji in obveščevalci, ki so jih na njihovi poti prestregli Nemci ter jih ranili, zajeli in ustrelili. Ob vsakem obeležju je Viktor Šen prisotne seznanil o postavitvi spominskega obeležja, življenjski poti borcev in njihovi tragični usodi.

Pri spominskem obeležju Franca Štritofa – Tončka v Lomu, je v krajšem kulturnem programu sodelovala naša članica Bosiljka Malnar in njen vnuk harmonikar, ki je v nadaljevanju zaigral nekaj partizanskih pesmi.

Pohodniki so se v lepem jesenskem vremenu, po štirih urah in pol zadovoljni vrnili na izhodišče pohoda na prostor BŠD- Balinček, ker so jih člani balinarskega društva pogostili s skromno malico in pijačo.

Pohod s prireditvijo je sofinancirala Občina Logatec.

Izvršni odbor Krajevne organizacije ZB Logatec-Naklo
Niko Glavatovič, predsednik

 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: