S proslave ob 72-obletnici ustanovitve Logaškega bataljona

V prostorih CVVS v Blekovi vasi je bila v nedeljo 13. 9. 2015 dopoldne proslava ob 72. obletnici ustanovite Logaškega bataljona, ki so se je udeležili poleg še živečih bork in borcev in svojcev, članov Združenja borcev za vrednote NOB, praporščakov in predstavnikov sosednjih Združenj ter društev, povabljeni gostje in drugi občani.

Na njej so spregovorili o vlogi Logaškega bataljona med narodnoosvobodilno vojno, kateremu je bil več desetletij posvečen tudi občinski praznik. Na voljo je bila tudi knjiga Zgodovina NOB na Logaškem, ki jo je Združenje borcev za vrednote NOB Logatec izdalo letos. Prireditev so popestrile pevke pod vodstvom Matije Logarja in harmonikar Peter Črnilogar. Slednji je po končanem programu in opoldanskemu golažu, ponovno raztegnil svoj meh in kmalu so prepevali tudi udeleženci prireditve.

Tale zapis pa zaključujem z mislijo podpredsednice ZB za vrednote NOB Logatec: »Kljub negotovi prihodnosti in krizi ne opustimo upanja na boljši jutri, z optimizmom moramo zreti v prihodnost, kot so uspeli naši predniki pred sedmimi desetletji, ko so zmagovito končali drugo svetovno vojno in pred dvema desetletjema v osamosvojitveni vojni, v kateri prav tako ni šlo brez žrtev, vse za to, da živimo v svobodni domovini Sloveniji.«
Prireditev je sofinancirala Občina Logatec.

Besedilo: Brane Pevec
Foto: Brane Pevec in Branko Rupnik


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: