Poletje v školjki

Kulturno turistično društvo Hotedršica je na vaškem trgu med cerkvijo, župniščem in staro šolo v Hotedršici priredilo prav prijeten poletni večer. 8. avgusta 2015 ob 21. uri, ko se je začelo mračiti, se je med nas gledalce z velikega filmskega platna začel vrteti star slovenski film Poletje v školjki 2.

Mladinski film, komedijo je režiral Tugo Štiglic leta 1988, uglasbil Jani Golob. Film je navdušil mlade gledalce, saj spregovori o njihovem plesu in plesni šoli. Skoraj neverjetno pa je, da se je nekaj let pozneje v resničnosti pri nas zgodila podobna zgodba, kot jo obravnava ta film, plesni šoli Kazina. Film je svoj uspeh doživel tudi v Nemčiji in Avstriji.

Veseli smo bili dobre udeležbe, topline večera in prijetnega počutja ob plesu, ki se je med nas zavrtel iz filma. Prav tako pa smo bili veseli mladih, ko so nam natrosili aromo pečenih »kokic« in točili sok. Projekt predvajanja filma Poletje v školjki 2 je finančno podprla Občina Logatec.

za KTD Hotedršica
Francka Čuk


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin