Logaške mažoretke pometle s konkurenco

Konec preteklega tedna so se z mednarodnega tekmovanja International Cup v Kanadi, kjer so zastopale barve Slovenije, z odličnimi rezultati vrnile članice Twirling kluba logaških mažoret, včeraj pa jih je sprejel logaški župan Berto Menard.

 

»To je veliko dejanje za promocijo Logatca in Slovenije,« je v nagovoru med drugim poudaril Menard in dodal, da občina kljub vsesplošnemu varčevanju po svojih najboljših močeh podpira tako šport kot kulturo. Dvorano v Zapolju, kjer so mažorete uspešno trenirale, želi občina odkupiti in tako ustreči željam številnih športnikov in klubov. Spomnil je tudi na trdo delo in odrekanja, ki so potrebni za dosego tako vrhunskih rezultatov ter na vlogo staršev in dolgoletne trenerke Barbare Čuk. Dekleta trenirajo štiri- do petkrat tedensko po tri ure, kajti ta šport ni samo ples s palicami, ampak tudi gimnastika in izraznost. »Celota je tisto, kar moramo predstaviti sodnikom,« je povedala Sara Pečkaj, ki je iz Kanade prinesla kar dve zlati kolajni. »Srečna sem, da sem del tega kluba,« pa je vidno ganjena dejala predsednica kluba Nives Varga.

 

BKF SprejemMazoret2

 

Poleg Slovenije so na International Cup in Grand Prix tekmovale še
Anglija, Francija, Italija, Irska, Japonska, Kanada, Norveška, Švica in ZDA.

 

Na tekmovanju International Cup so članice Twirling kluba logaških mažoret osvojile dve zlati medalji (Sara Pečkaj v kategoriji Solo A odrasli in v paru s Tajdo Buh v kategoriji Artistic par A odrasli). Kristina Ilić je v kategoriji Artistic Twirl B odrasli osvojila 4., v Solo A odrasli pa 6. mesto. Lucija Polančec je s 13. mestom v kategoriji Artistic Twirl B Junior okronala svoj prvi nastop zunaj meja Slovenije. V kategoriji Artistic Twirl A Junior pa je bila 18. Neca Kenda.

 

Odlične športnice so od župana in občine ob koncu prejele simbolična darila.

 

Blanka Markovič Kocen
Foto: Blaž Korenč

 

BKF SprejemMazoret1

 

BKF SprejemMazoret3

 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: