Občini Logatec in Idrija podpisali pismo o nameri za skupno varovanje ostalin železnice iz 1. svetovne vojne

Idrijo in Logatec povezuje skupna kulturno zgodovinska preteklost. Ob 100-letnici prve svetovne vojne ter z dogodki, ki so spremljali to obletnico, so se prebudili spomini na preteklo dogajanje in padle vojake. Interes obeh občin je, da se traso vojaške železnice ohrani in vsaj deloma obnovi. Občini bosta pri aktivnostih za ohranitev in obnovo med seboj sodelovali. Po prepoznavi skupnega interesa varovanja zgodovine, sta tudi župana obeh občin v četrtek, 18. junija 2015, slavnostno podpisala pismo o nameri sodelovanja pri projektu, katerega cilj je ohranjanje zgodovinskega spomina, izobraževanje mlajših generacij, ohranjanje ostalin in zgodb na temo prve svetovne vojne in s tem povezan razvoj tematskega turizma oz turistični razvoj ob trasi.

Občinska uprava

Bojan Sever, župan Občine Idrija in Berto Menard, logaški župan, sta si po podpisu še trdno segla v roki.
Foto: Renata Gutnik


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin