Vabilo na ogled naprav in sistemov za zaščito pred poplavami in vdorom vode v objekte ter informacija o vaji ICS Logatec 2015

V občini Logatec se že nekaj mesecev pospešeno pripravljamo oz. usposabljamo za to, da bi na podlagi preteklih izkušenj še bolje skrbeli za ublažitev posledic naravnih in drugih nesreč. Dogradili smo sodoben sistem vodenja in želimo si tudi, da bi se krajani bolje pripravili na nesreče, ki nas bodo še doletele.

V petek 5. junija v popoldanskih urah bomo s tem namenom izvedli veliko občinsko štabno-operativno vajo, ki bo potekala na precejšnjem delu teritorija občine. Vaja nima prikaznega značaja, temveč je namenjena vsem službam za zaščito, reševanje in pomoč. Bo pa slišat in videt marsikatero enoto (gasilce, kinologe, reševalce, jamaraje, tabornike, skavte itd.) kako se odpravlja in hiti reševat svoj dogodek. Upamo, da zaradi tega ne bo večjega vznemirjenja.

Ker je poplavna ogroženost stalnica v določenih predelih Logatca, smo se odločili, da predstavimo tudi določene sodobne naprave oz. priročna sredstva, ki jih lahko gospodinjstva uporabite za zaščito pred vdorom vode v objekt ali za zaščito pred naraščajočo vodo. Predstavitev bo izvajalo podjetje Hidroconsulting d.o.o. Podjetje Hidroconsulting d.o.o. že od leta 1991 opravlja hidrogeološke storitve (raziskave in svetovanje) na področju celotne Slovenije. Zaradi vse pogostejših poplav, se je podjetje odločilo poiskati učinkovito rešitev za zaščito domov in premoženja - protipoplavne pregrade ACQUASTOP (več informacij na www.acquastop.si). Predstavitev se bo odvijala od 16. do 19. ure pred večnamensko športno dvorano Logatec (Notranjska 4).


Za dodatne informacije lahko kontaktirate na: 01/7590-626, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  .


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: