Vabilo na vajo celotnega sistema ZiR v občini Logatec ICS Logatec 2015

Spoštovani,

v občini Logatec se že tri mesece pospešeno pripravljamo oz. usposabljamo za izvajanje sistema štabnega vodenja v primeru večjih nesreč, skladno z zahtevami Načrtov zaščite in reševanja. Veliko kadrov usposabljamo za znanja iz t.i. ICS (Incident Command System) sistema vodenja, saj smo prepričani, da je vsaka situacija in nesreča rešljiva s pravilno in koordinirano organizacijo znotraj sistema. V osmih sklopih oz. modulih smo organizirali, usposobili in seznanili 5 razlilčnih štabov v sistemu - generalni štab Civilne zaščite, štab operative, štab načrtovanja, štab logistike in štab administracije z občinsko upravo vred.

Vsa ta znanja in iznajdljivost kadrov bomo preizkusili na občinski štabno-operativni vaji, ki bo v petek 5. junija 2015 v popoldanskih urah. Začetek vaje, s prvim klicem v sili, bo ob 13.30 in se nadaljuje glede na situacije, ki jih je skupina za izvedbo vaje predvidela, so pa tako za javnost kot za enote, nenapovedane in se bodo razvijale glede na možni realni potek nesreče. Zaključek vaje bo v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje - enota Logatec v večernih urah (ob 19.30 je kadrovsko-tehnični zbor na veliki ploščadi), kjer bomo nadaljevali z druženjem vseh enot.

V zvezi s tem vas prisrčno vabimo, da spremljate dogajanje tako v štabih kot na terenu ter na tiskovno konferenco, ki jo bomo organizirali na ta dan ob 17. uri v sejni sobi Občine Logatec.

Za dodatne informacije lahko kontaktirate na: 01/7590-626 oz. GSM: 031/751-880 ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. oz. Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Lep pozdrav,


Damjan BARUT
Nam. poveljnika CZ Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin