Učenci in učitelji iz Repentabra spet v Gorenjem Logatcu

13. maja smo na Osnovni šoli Tabor spet gostili naše prijatelje iz Osnovne šole Alojza Gradnika iz Repentabra, točneje iz vasi Col.

Četrto leto zapored se odvijajo bogato organizirana srečanja. Obojim pomenijo veliko. Repentaborcem je to posebna vez z matično domovino. Mi začutimo ob vsakem obisku zadovoljstvo, ker se radi vračajo med nas.

Tokrat so nas obiskali kar vsi učenci, od 1. do 5. r.. 31 jih je bilo. Spremljalo jih je pet učiteljic in njihova ravnateljica Marina Castellani.

Na naši šoli smo se nekaj tednov pred prihodom vsi delavci in učenci marljivo pripravljali na njihov prihod. Izpod pridnih rok učencev pod vodstvom veščih mentorjev so nastajala naša darila, ki smo jih podarili: panjska končnica, domače pecivo, znak naše šole želvica, zdravilne zeliščne soli, šolski časopis, ročno izdelane darilne vrečke. Na ta način so s seboj domov odnesli košček Slovenije, Logatca.

Po prihodu smo jim pripravili prijeten kulturno- pozdravni program. Tudi oni so se s svojim vključili vanj s pesmimi pesnika Alojza Gradnika, po katerem ima šola ime. Slovenska beseda, pesem in ples sta nas oboje prevzela. Ravnateljici ga. Miša Stržinar in ga. Marina Castellani sta v pozdravnem govoru poudarili poseben pomen našega povezovanja in krepitve naših odnosov.

Odpeljali smo se na obisk na podružnično šolo v Hotedršico. Tudi tam je bil stik z učenci in učitelji pristen. Vzeli so si nekaj minut časa za igro med dvema ognjema. Zmagovalci so bili vsi.
Pozdravila jih je učiteljica iz POŠ Rovtarske Žibrše, ga. Anica Žakelj, ker nam ni čas dopuščal, da bi obiskali tudi njih.

Ga. Morana Sossi je duša in srce teh srečanj. Vsi skupaj smo že polni novih idej in načrtov za prihodnja srečanja. Župana obeh občin g. Marko Pisani in g. Berto Menart sta se ob njihovem odhodu domov strinjala z nami, da moramo ohranjati pozitivne medsebojne vrednote, ki izražajo priznavanje in sprejemanje ter spoštovanje nas vseh.

Irena Sivec- Maglica, Boža Nagode


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: