Ohranimo ekipo nujne medicinske pomoči (NMP) v Logatcu

Občina Logatec je bila ob koncu leta 2014 seznanjena s spremembami Pravilnika o službi nujne medicinske pomoči. Te so načrtovale ukinitev NMP v Logatcu.

Na te spremembe so se najprej odzvali direktorji zdravstvenih domov, med katerimi je bil tudi logaški. Direktorica mag. Mateja Kunc je tako 19. 12. 2014, skupaj s službo NMP, pisala pristojnemu ministrstvu in opisala razloge proti ukinitvi navedene pomoči.

Nato so sledili pogovori med županom Bertom Menardom, vodstvom Zdravstvenega doma in predstavniki Ministrstva za zdravje.

Ti so se oblikovali v dopis, ki ga je župan Občine Logatec Berto Menard, skupaj z vodstvom Zdravstvenega doma Logatec in z vodjo NMP, dne 19. 2. 2015, poslal pristojnemu ministrstvu in ponovno navedlo razloge proti ukinitvi NMP v Logatcu.

 

Po nekaj dneh, to je 4. 3. 2015, je na pristojno ministrstvo, sledil nov dopis župana Berta Menarda, v katerem so bili ponovno zapisani argumenti za ohranitev NMP v Logatcu.

Na zadnji dopis, je na naslov Občine Logatec, dne 1. 4. 2015, prispel odgovor Ministrstva za zdravje, v katerem je bilo navedeno, da pogovori o spremembah NMP še potekajo in, da si ministrstvo prizadeva oblikovati kakovostno mrežo NMP, ki bo enakovredno dostopna za vse občane.

Nato so ponovno sledili pogovori med županom Občine Logatec, direktorico Zdravstvenega doma Logatec in predstavniki pristojnega ministrstva, ki predstavljajo prizadevanja, da se v logaški občini ohrani NMP. Vsled teh pogovorov je nastal še zadnji dopis, dne 13. 5. 2015, poslan na Ministrstvo za zdravje.

Navedeni popis dejavnosti kaže, da Občina Logatec želi in stremi k temu, da nujna medicinska pomoč ostane v občini in še naprej omogoča pravočasno reševanje življenj vseh prebivalcev logaške občine.


Občinska uprava Občine Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin