Zakaj pozdravne table Dobrodošli v Logatcu ne vsebujejo informacij o pobratenih občinah

V decembrski številki Logaških novic je bil objavljen članek z naslovom »Nove »dobrodošle« logaške občinske table« s podnaslovom »Se pobratenja sramujemo«. Avtor med drugim v članku navaja, da se spodobi, da so na občinskih tablah navedene tudi pobratene občine.

Občinska uprava pojasnjuje, da je Občina Logatec pri zamenjavi pozdravnih tabel ob državnih cestah, ki so v upravljanju DRSC, predvidela, da bosta na tablah navedeni tudi obe pobrateni občini Repentabor in Gacko. V postopku izdaje soglasja oz. delovnega naloga za postavitev nove obvestilne signalizacije, pa je DRSC oz. DRI pozdravne table z navedenima pobratenima občinama zavrnil kot nedovoljene. Občina Logatec je bila tako primorana vsebino predvidenih pozdravnih tabel (slika 1) spremeniti v tako, kot je bila realizirana v naravi.

Iz navedenega jasno izhaja, da se Občina Logatec pobratenj nikakor ne sramuje in je, kot se spodobi, imela namen postaviti novo obvestilno signalizacijo z navedenima obema pobratenima občinama.


Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: