Odmetavanje snega na javne ceste

Občinski inšpektor Občine Logatec je v preventivnih nadzorih občinskih cest v času zadnjih snežnih padavin zaznal več kršitev odmetavanja snega na vozišče javne ceste. Takšno ravnanje neposredno ogroža udeležence v prometu, saj vozniki na že očiščenih cestah ne pričakujejo snežne podlage, kar povzroči nenadne nekontrolirane reakcije voznika, ki lahko vodijo tudi v povzročitev prometne nesreče. Pnevmatike na vozilu ob nenadnem stiku s snežno podlago izgubijo stik s trdno asfaltno površino, močno pa se podaljša tudi zavorna pot vozila. Glede na navedeno Občinska inšpekcija in redarstvo Občine Logatec občane opozarja, da ob prihajajočih snežnih padavinah ne odmetavajo snega na vozišče javnih cest, tudi če so ceste že očiščene in sneg že kopni, saj s tem povzročajo neposredno nevarnost za vse udeležence v prometu. Odmetavanje kakršnega koli materiala na vozišče javne ceste je prepovedano in predstavlja prekršek, za katerega je zagrožena globa v višini 1000 evrov. Nadzor nad navedenim ravnanjem na občinskih cestah opravlja občinski inšpektor in občinsko redarstvo, na občinskih in državnih cestah pa nadzor izvaja Policija.

Občinska inšpekcija in redarstvo Občine Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: