SOBOTA, 14. MAREC - DAN ZA GREGORJEV SEMENJ

Vsako leto ena sobota v Logatcu diši na prav poseben način, po sejemskem adrenalinu. Gregorjev sejem je tradicionalna prireditev, ki je v Logatcu prisotna že stoletja. Z njegovo pomočjo in vsebino so se pričela pomladanska dela, ljudje so se poveselili in po zimskem času znova pričeli konkretneje družiti. Gregorjev sejem 2009, katerega rdeča nit je čebele-med-čebelarstvo, letos poteka tradicionalno po osrednjih logaških ulicah: Cankarjevi, Notranjski in Tovarniški pa deloma po Šolski poti in Stari cesti. Kulturni program bo izveden na odru pred cerkvijo sv. Nikolaja v Dolenjem Logatcu, začel pa se bo s promenado vseh nastopajočih izpred trgovine Tuš do dotičnega odra.

 

 

 

V samem programu bodo nastopili Twirling klub Logaških mažoret in Pihalni orkester Logatec, Vrtec Kurirček s skupino Metuljčki, tretješolci OŠ Tabor Logatec, Otroška folklorna skupina Drevored OŠ 8 talcev, Mladinski center sv. Nikolaja s skupino Nazaret, Ženski pevski zbor društva invalidov in upokojencev Logatec in Folklorna skupina KTD Hotedršica, ki bo ves program zaključila. Začel pa ga bo, tudi tradicionalno, kar sam župan občine Logatec, Janez Nagode.

 

 

 

 

Letošnji sejemski glasnik nam je poznan že iz lanskega in predlanskega leta, Aleš Brlan, veliki poznavalec narodnozabavne glasbe, šeg in navad ter različnih odrov. Gospod Brlan vas bo šarmiral ter navduševal s svojimi po pomladi ter medu dišečimi prigodami in na oder povabil nastopajoče. Nedvomno pa bo omenil tudi kaj se dogaja po ulicah, ki jih bodo za ta dan zasedle stojnice.

 

Osrednje logaške ulice bodo tako v soboto, 14. marca,  od okoli 8 ure dalje pa vse do pozno popoldanskih ur polne razstavljalcev in članov domačih društev, ki pripravljajo napad na še zadnje ostanke zime in odpirajo vrata pomladi.

 

 

 

 

 

 

Tudi letos pričakujemo med 150 in 200 stojnic z raznovrstno ponudbo, vse od take, ki pritiče tematiki, pomladnim opravilom in pripravkom, do tistih, ki so tudi sicer del vsakomesečnih sejemskih ponudb. Posebnost: kompleks namenjen otrokom, ki stoji na makadamskem parkirišču za Krpanom.

 

 

 

 

 

Med domačini je potrebno posebej izpostaviti domače gostince, ki so se letos še posebej založili pa seveda društva. Mesece in tedne so člani domačih društev pripravljali svoje izdelke in pridelke z medenim okusom in izgledom, v zadnjih dneh se je na veliko peklo in še se bo v zgodnjih jutranjih urah, zato bi bilo res škoda, da si njihove ponudbe ne bi ogledali od blizu.

Preden se boste podali na sejemsko razpoložene ulice, pa se boste najverjetneje morali še kje parkirati, v kolikor se boste pripeljali do Logatca.
Parkirna mesta vas čakajo pred in pod Narodnim domom, na parkirišču pred večnamensko športno dvorano, nasproti pokopališča, in ob Poštnem vrtu.

Vabljeni na Gregorjev semenj 2009!


Renata Gutnik
Koordinator za kulturne in turistične dejavnosti


 


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: