Poziv za predlaganje kandidatov za imenovanje Občinske volilne komisije

Številka: 012-29/2014-2
Datum: 28.10.2014


Na podlagi 35. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS; št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12) je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Logatec na svoji 1. redni seji, dne 27.10.2014, sprejela

Poziv za predlaganje kandidatov za imenovanje Občinske volilne komisije

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinskega sveta Občine Logatec (v nadaljevanju: komisija) je na svoji 1. redni seji, ki je potekala, dne 27.10.2014, uvedla postopek imenovanja Občinske volilne komisije (v nadaljevanju: OVK). V skladu z določbo 38. člena Zakona o lokalnih volitvah (Uradni list RS; št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo, 45/08, 83/12, v nadaljevanju: ZLV) imenuje občinski svet občinsko volilno komisijo za mandatno obdobje 4 let.

V skladu s 35. členom ZLV lahko člane OVK predlagajo politične stranke, druge organizacije občanov in občani.

Za posameznega kandidata mora predlagatelj predložiti naslednje:
-       naziv predlagatelja (ime politične stranke, organizacije oz ime in priimek občana),
-       ime in priimek predlaganega kandidata,
-       rojstni datum predlaganega kandidata,
-       naslov stalnega prebivališča predlaganega kandidata,
-       navedbo ali je kandidat predlagan za predsednika, namestnika predsednika, člana ali namestnika člana.

Predlogu je potrebno predložiti pisno soglasje predlaganega kandidata, da je pripravljen opravljati funkcijo, če bo imenovan. Za kandidata za predsednika ali namestnika predsednika pa tudi izjavo, da opravlja funkcijo sodnika ali dokazilo, da ima doseženo izobrazbo univerzitetnega diplomiranega pravnika, z navedbo leta diplomiranja in fakultete, ki je podelila diplomo.

Predloge je potrebno posredovati v pisni obliki na naslov: Občina Logatec, Tržaška cesta 50 A, 1370 Logatec, faks: 01 7590 620, e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Za posredovanje predlogov lahko uporabite obrazec, ki ga najdete tukaj.

Komisija bo upoštevala kot pravočasne tiste predloge, ki bodo prispeli do vključno 26. 11. 2014.

Boris Hodnik l.r.
v.d. predsednika KMVVI


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: