Po letu 2017 namesto greznic male komunalne čistilne naprave ali kanalizacija

Veljavna evropska ter državna zakonodaja na področju odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih voda po letu 2017 uvaja spremembe, ki za imetnike greznic predstavlja finančno breme. Imetniki greznic po tem letu ne bodo smeli imeti več speljano komunalno odpadno vodo v greznico, ampak se bodo morali priključiti na kanalizacijo, če bo le-ta zgrajena na njihovem območju, sicer pa si zagotoviti ustrezno odvajanje in čiščenje v mali komunalni čistilni napravi. Občina Logatec hiti z opremljanjem večjih urbanih naselij s kanalizacijo, občani manjših razpršenih naselij, kjer kanalizacija ni predvidena, pa bodo morali poskrbeti za svojo lastno ali skupno malo komunalno čistilno napravo, kar pa ni mali zalogaj. Cene malih komunalnih čistilnih naprav za 4-6 populacijskih enot se na trgu gibljejo povprečno med 1.000,00 EUR in 3.000,00 EUR. Da pa ne bi bilo finančno breme v celoti na občanih, ima Občina Logatec za ta namen sprejet Pravilnik o dodeljevanju nepovratnih finančnih sredstev za namen nakupa malih komunalnih čistilnih naprav v občini Logatec ter vsako leto v proračunu predvidena sredstva za pomoč občanom pri nakupu. Ta sredstva so omejena, zato ne odlašajte in si čim prej pridobite informacije na Občini ali Komunalnemu podjetju Logatec, ali je na vašem območju predvidena kanalizacija ter si še pravočasno zagotovite malo komunalno čistilno napravo ter sredstva Občine. Javni razpis za dodeljevanje namenskih sredstev je bil za leto 2014 že objavljen v Logaških novicah št. 1-2/2014, zato vas vabimo, da v primeru, da že izpolnjujete pogoje za dodelitev sredstev, čim prej oddate vlogo.

Občinska uprava


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin