Brezplačno zbiranje kartuš in tonerjev

Zagotovo se je že marsikdo vprašal, kam z odrabljenimi kartušami in tonerji. Ker gre za posebno vrsto odpadka, slednji ne spada niti med mešane komunalne odpadke (črn zabojnik) niti med plastiko (moder zabojnik), temveč med nevarne odpadke. Nekatera podjetja brezplačno prevzemajo odpadne kartuše in tonerje. Za Društvo za pomoč trpečim in bolnim – Rdeči noski zbira odpadne kartuše in tonerje družba Emstar d.o.o. S tem se financira projekt Recikliranje za nasmeh, ki se izvaja že od leta 2005. Rdeči noski so klovni zdravniki, ki so sicer profesionalni umetniki, in obiskujejo bolne otroke v bolnišnicah.

Odslej boste lahko vaše odrabljene kartuše in tonerje oddali tudi v Upravnem centru Logatec. Koš se bo nahajal v recepciji. Z oddajanjem kartuš in tonerjev bomo pravilno ravnali z odpadki in zaradi tega ne bomo po nepotrebnem obremenjevali okolja ter bomo prispevali tudi v nadaljnje delo Rdečih noskov. Več informacij o akciji zbiranja si lahko preberete na http://www.recycling4smile.org/, o delu Rdečih noskov pa na www.rdecinoski.org.

Občinska uprava Občine Logatec


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov: