Logaška pobuda za trajnostno mobilnost

Kaj je po mnenju Logatčanov treba sprememniti, da bi se namesto z osebnim vozilom na pot večkrat odpravili peš, s kolesom, avtobusom ali vlakom?

Vabimo vas, da z izpolnitvijo kratkega vprašalnika (https://www.1ka.si/a/30487) sodelujete pri oblikovanju Logaške pobude za trajnostno mobilnost.

Uporaba različnih prevoznih načinov v nekem kraju je lahko pokazatelj kvalitete življenja, ki ga imajo njegovi prebivalci. Kvaliteta življenja je višja tam, kjer pešačenje, kolesarjenje in uporaba javnega prometa prednjačijo pred uporabo osebnega vozila. Ti načini mobilnosti namreč prinašajo čistejši zrak, manj hrupa, več zelenih površin, varnejše ulice. Ljudje so bolj zdravi in 'fit', zaradi manjše odvisnosti od osebnega vozila so denarnice debelejše in življenje iz socialnega vidika enakopravnejše.

Za premagovanje krajših razdalij ima Logatec idealen teren za kolesarjenje, lega ob železnici in glavnih avtobusnih povezavah s prestolnico pa nudi dobre pogoje za uporabo javnega potniškega prometa (JPP). A vendar, večina Logatčanov še vedno raje sede v avto. Z  akcijo zbiranja predlogov občanov za izboljšanje JPP in kolesarske infrastrukture v Logatcu zato želimo ugotoviti, kaj prebivalce Logatca odvrača od tega, da bi osebno vozilo večkrat pustili v garaži in se na pot odpravili peš, s kolesom, avtobusom ali vlakom.

Zbrani predlogi s pozivom za izboljšanje stanja bodo posredovani županu občine Logatec, Skupnosti občin Slovenije, Zvezi občin Slovenije ter drugim akterjem na področju trajnostne mobilnosti v Sloveniji.
 
Več informacij o akciji najdete na Facebook strani: https://www.facebook.com/pages/Loga%C5%A1ka-pobuda-za-trajnostno-mobilnost/1378799585686340

Vaše mnenje šteje, zato vabljeni k sodelovanju!
---
Barbara Kvac
Odnosi z javnostmi in komunikacija/Public relations and Communication
www.focus.si
T: +386 5 907 13 25 / M: +386 40 722 149
Skype: basia_kvac

Društvo Focus izpolnjuje kriterije Standarda kakovosti za NVO in ima status društva, ki deluje v javnem interesu.


Najava prireditev za spletni koledar

Za vsebino najav, katerih organizator ni Občina Logatec, zbiratelj napovedi - Občina Logatec - ne odgovarja. Kako objaviti prireditev na tej spletni strani? Več tukaj.

Zakaj gre župan na določene prireditve in na določene ne, kdo od organizatorjev ima prednost pri datumih in zakaj Občina Logatec ne določa kdo sme imeti prireditev na določen dan?

Prijava na e-novice

Email naslov:


Arhiv preteklih vsebin